Omikron:

Kaller inn til coronamøte

Helseminister Ingvld Kjerkol (Ap) kaller inn til møte i morgen med kommunene før statsminister Støre skal redegjøre for regjeringens coronastrategi.

HELSEMINISTER: Ingvild Kjerkol fra Arbeiderpartiet under forrige fredags pressekonferanse. Foto: Terje Bendiksby / NTB
HELSEMINISTER: Ingvild Kjerkol fra Arbeiderpartiet under forrige fredags pressekonferanse. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet får bekreftet at kommunene er innkalt til møte med helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) i morgen klokka 09.

En time seinere skal statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) redegjøre for regjeringens coronastrategi i Stortinget. Det legges opp til fortløpende debatt om redegjørelsen i etterkant.

Smitten i Norge øker dramatisk, og det stilles kritiske spørsmål til hvilke tiltak regjeringen ønsker å innføre. Dersom Støre kommer til å presentere nye tiltak i morgen klokka 10, er det ventet at kommunene orienteres i forkant.

I dag oppfordrer WHO de 194 medlemslandene om å framskynde vaksineringen av høyprioritetsgrupper med tredje dose, og sikre at de har tilstrekkelige planer for å opprettholde viktige helsetjenester, skriver Reuters.

Ifølge WHO utgjør omikron en «veldig høy» global risiko.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer