Trondheim

Kaller inn til krisemøte: - Alvorlig

Kommuneledelsen kaller inn til ekstraordinært krisemøte onsdag ettermiddag på grunn av den galopperende coronasmitten i Trondheim.

SMITTEBØLGE: Tirsdag ble det satt smitterekord i Trondheim. Onsdag møtes kommunes kriseledelse i et ekstramøte. Foto: Gorm Kallestad / NTB
SMITTEBØLGE: Tirsdag ble det satt smitterekord i Trondheim. Onsdag møtes kommunes kriseledelse i et ekstramøte. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Fullvaksinerte: 71.74% Første dose: 79.10%

- Kommunedirektøren har innkalt til ekstra kriseledelsesmøte De kommunale helsetjenestene er under press, det samme er sykehuset på grunn av både covid og influensasesong. Det gjør at vi må diskutere situasjonen og hva som må gjøres for å sikre helsetjenestene til innbyggerne våre, skriver Trondheim-ordfører Rita Ottervik (Ap) i en SMS til Dagbladet.

Trondheim kommune opplever stor økning i smittetilfeller. Tirsdag ble det satt ny smitterekord, med 218 nye smittede. Mandag var tallet 172.

Onsdag ettermiddag avholdes det derfor et ekstra krisemøte i kommunen. Det var Adresseavisen som først omtalte saken.

- Alvorlig situasjon

- Jeg vurderer at vi har en alvorlig situasjon der våre ansatte, spesielt i helsetjenestene, opplever et stort arbeidspress. Jeg er urolig for helse- og omsorgstjenestene våre, og vi må sikre tjenestene til innbyggerne våre, skriver Ottervik.

På grunn av det store smittetrykket de siste dagene vil det ikke lenger være mulig for smittevernkontoret å ringe smittetilfellene, som i stedet vil få tilsendt SMS med instrukser.

Tirsdag gikk kommunen ut med en anbefaling om bruk av munnbind på offentlige steder der det ikke er mulig å holde minst én meters avstand.

- Dette gjelder spesielt på buss eller annet offentlig transportmiddel der man blir sittende eller stående tett på hverandre over litt tid, sa kommuneoverlege Tove Røsstad.

Tirsdag ble også beredskapsnivået ved St. Olavs hospital hevet til gult.

Fleste under 20 år

De fleste av de smittede er under 20 år. Tall fra tirsdag viser at 92 er i aldersgruppa 10-20, mend 46 er i aldersgruppa 0-10.

- Vi ser at smittespredningen i all hovedsak foregår blant uvaksinerte personer, eller personer som har mottatt bare én dose. Dette gjelder særlig barn og unge. Selv om vi registrerer mange smittetilfeller, så er det ikke mange som blir alvorlig syke, ettersom mange er beskyttet av vaksinene, sa kommuneoverlege Røsstad til Dagbladet tirsdag.

Overfor Adresseavisen ber Ottervik utdanningsministeren komme på banen, og oppheve fraværsgrensa for elever i videregående skole.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer