Kaller inn til krisemøte i sikkerhetsrådet etter barne-massakre

116 personer ble drept og 300 skadd i massakren i Houla i går, forteller den norske generalmajoren Robert Mood.

TELTE LIK FN-observatører telte 92 lik - 32 av dem barn - etter angrepet mot Houla i går. Foto: AFP/Shaam News/Scanpix
TELTE LIK FN-observatører telte 92 lik - 32 av dem barn - etter angrepet mot Houla i går. Foto: AFP/Shaam News/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Generalmajor Robert Mood opplyser FNs sikkerhetsråd om at 116 personer ble drept og 300 skadd i massakren i Houla i går, ifølge en diplomatkilde Reuters har snakket med.

(Dagbladet): FNs sikkerhetsråd skal klokka 20.30 i kveld ha krisemøte om massakren i den syriske byen Houla i går, opplyser diplomater til nyhetsbyrået Reuters. Ifølge diplomatene er det Russland som har tatt initiativ til møtet.

Storbritannia og Frankrike har foreslått en uttalelse i Sikkerhetsrådet som fordømmer massakren i Houla, men diplomater har sagt at Russland ikke vil gå med på en slik fordømmelse før Sikkerhetsrådet får en redegjørelse av lederen av FN-styrken i Syria, generalmajor Robert Mood.

Den norske generalmajoren Robert Mood vil selv delta på møtet gjennom videokonferanse.

Sterke bilder Bildene av blodige barnelik fra den syriske byen Houla i Homs-provinsen har gjort at verdenssamfunnet har reagert sterkt. Hele familier ble utslettet.

- Vi reagerer med forferdelse, sa utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) i går.

Aktivister hevder at godt over 100 sivile ble drept, mens den norske generalmajoren og leder av FNs observatørkorps Robert Mood har opplyst om at observatørene har telt 92 døde - 32 av dem barn under ti år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer