BARNEVERN

Kaller inn til møte om trusler mot barnevernsansatte: - Vi har feilet

Barne- og likestillingsministeren reagerer kraftig på avsløringer om trusselsituasjonen mot barnevernsansatte. Hun mener kommunene har gjort en for dårlig jobb.

TAR GREP: Barne- og likestillingsminister Solveig Horne reagerer kraftig på avsløringer om trusselsituasjonen mot barnevernsansatte. Hun kaller nå inn til krisemøte. Foto: Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
TAR GREP: Barne- og likestillingsminister Solveig Horne reagerer kraftig på avsløringer om trusselsituasjonen mot barnevernsansatte. Hun kaller nå inn til krisemøte. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Når dette har kunnet eskalere til et slikt nivå, har vi feilet, sier barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) til Dagbladet.

Hun reagerer kraftig på Dagbladets avsløringer om trusselsituasjonen mot norske barnevernsansatte. KS, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet og Barne- og likestillingsdepartementet inviterer nå blant annet barnevernet og politiet til et møte for å se hva som kan gjøres. Møtet er ikke berammet, men Horne sier en dato snart vil bli satt.

- Vi har ikke hatt en god nok beredskap for å sikre hverdagen til de som jobber i barnevernet. Det er uholdbart at ansatte som jobber for å sikre barns hverdag og rettigheter, selv skulle måtte sikre sine egne barn. Vi trenger dyktige ansatte i barnevernet. Derfor må vi si ifra at den sjikanen og hetsen vi nå ser er uakseptabel, sier Solveig Horne.

På frammarsj

Barne- og likestillingsministeren går nå tydelig ut mot trusselsituasjonen mot barnevernsansatte, etter at det i en undersøkelse gjennomført av Dagbladet kom fram at 33 av 104 barnevernsledere som svarte meldte om trusler mot sine egne barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer