Erna må svare om terrorsikring:

Kaller inn til ny terrorhøring på Stortinget

Kontrollkomiteen på Stortinget kaller inn statsminister Erna Solberg (H) til høring om terrorsikring etter ny kritikk fra Riksrevisjonen.

Statsminister Erna Solberg (H) må belage seg på å møte i høring om terrorsikring på Stortinget over sommeren. Foto: Mari Hoen / Dagbladet
Statsminister Erna Solberg (H) må belage seg på å møte i høring om terrorsikring på Stortinget over sommeren. Foto: Mari Hoen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Også justis- og beredskapsminister Tor Mikkel Wara (Frp) og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) blir bedt om å møte til høringen, melder NTB.

Også forgjengerne i Justis- og beredskapsdepartementet og Forsvarsdepartementet forventes å måtte møte for å forklare seg. Det betyr at utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) blir innkalt som tidligere forsvarsminister. I tillegg må stortingsrepresentantene Sylvi Listhaug (Frp) og Per-Willy Amundsen (Frp) møte som tidligere justisministre, etter det NTB forstår.

Bakgrunnen for saken er at Riksrevisjonen på nytt har rettet krass kritikk mot regjeringen for manglende terrorsikring.

Over sommeren

Kontrollkomiteen ønsker en rask behandling og høringen kan bli holdt allerede 30. august.

Sentrale stortingspolitikere reagerte kraftig da Riksrevisjonen konkluderte med at det er gjort lite for å utbedre med feil, mangler og svakheter ved sikring av utsatte bygninger og infrastruktur som ble påpekt i 2015.

Riksrevisor Per-Kristian Foss karakteriserte funnene som svært alvorlig, noe som er Riksrevisjonens sterkeste grad av kritikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer