Ny coronakrisepakke

Kaller krisepakke «krigserklæring»

Verken venstresida eller Frp er fornøyd med regjeringens nye krisepakke. Dermed venter, nok en gang, harde runder med forhandlinger på Stortinget før tiltakene er i boks.

NYE TILTAK: Men regjeringens ferske krisepakke har store svakheter ifølge både venstresida og Frp. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
NYE TILTAK: Men regjeringens ferske krisepakke har store svakheter ifølge både venstresida og Frp. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De coronarelaterte tiltakene som er lagt frem i 2020 beløper seg til sammen til om lag 125 milliarder kroner.

Tallet inkluderer tiltakene som presenteres senere i ettermiddag. Regjeringens nyeste pakke har en prislapp på omtrent seks milliarder. Deler av finansieringen hentes gjennom reversering av avgiftskutt og sosiale stønader som Stortinget kjempet gjennom i vår.

Pakken skuffer både venstresida og Frp.

Slik som i vår forbereder opposisjonen seg nå på lange kvelder med oppjusteringer av tiltakene gjennom finanskomiteen på Stortinget.

- Dette er en krigserklæring mot arbeidsfolk og arbeidsledige. Regjeringen faser ut forbedringene i dagpengeordninga én etter én. I den krisa Norge fortsatt står oppe i burde vi gå i motsatt retning, raser Rødt-leder Bjørnar Moxnes mandag ettermiddag.

- Folk blir fattigere

SVs finanspolitiske talsperson er hjertens enig.

- Regjeringen fjerner en rekke sosiale ordninger som SV og Stortinget kjempet gjennom i vår. Men krisa er ikke over. Dette er en usosial pakke, og folk som står utenfor jobb vil få det vanskeligere og bli fattigere. Regjeringen sender nå krisa hjem til familier i hele landet. Folk vil få dårligere råd og forskjellene vil øke, sier Kari Elisabeth Kaski til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer