Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terroren i London

Kaller London-angrepet grusomt. Nå vil Putin ha hevn

Russlands president fordømmer angrepet mot Storbritannia.

ØNSKER OPPTRAPPING: Vladimir Putin. Her på et bilde tatt den 29. mai da han besøkte Versailles. Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko/NTB Scanpix
ØNSKER OPPTRAPPING: Vladimir Putin. Her på et bilde tatt den 29. mai da han besøkte Versailles. Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Denne forbrytelsen sjokkerer med sin grusomhet og kynisme, skrev Russlands president Vladimir Putin i en pressemelding tidligere i dag.

Uttalelsen kom i forbindelse med gårsdagens terror i London, et angrep som har krevd minst syv menneskeliv.

Nå ønsker den russiske lederen å trappe opp kampen mot terror.

- Presidenten har uttrykt tro på at kampen mot terror over hele kloden må opptrappes. Det bør være svaret på det som hendte, heter det i meldingen fra Kreml, ifølge New York Times.

Uenighet i Syria

Avisa presiserer ikke hvilke tiltak Russland vil ta for å følge opp målsetningen.

Landet har tidligere angrepet IS-posisjoner i Syria, men har vært svært uenige med supermakten USA angående krigføringen i landet.

Sentalt i denne uenigheten står diktatoren Bashar al-Assad.

- Angrepet kan ses som en aggressiv handling fra USA mot et FN-land, sa Viktor Ozerov, lederen for forsvarskomiteen i det russiske Føderasjonsrådet, i etterkant av at USA i april sendte 59 Tomahawk kryssermissiler mot flybasen Shayrat.

59 missiler: Det amerikanske forsvarsdepartementet har sluppet videoer fra da 59 Tomahawk kryssmissiler ble skutt fra marinefartøy i Middelhavet mot en flybase i Syria. Video: Pentagon / CNN Vis mer

Krangler om Assad

Bombingen kom i etterkant av det USA mener er krigsforbrytelser fra den syriske lederens side. Dette i form av at den syriske hæren skal ha brukt kjemiske våpen, og dermed ha drept minst 87 mennesker i byen Khan Sheikhoun.

- Jeg er skuffet over reaksjonen fra russerne, fordi den viser at de fortsatt støtter Bashar al Assads regime, sa USAs utenriksminister Rex Tillerson i etterkant av protestene fra Russland.

- Svært godt møte

Den siste tiden har de to mektige landene imidlertid hatt en mildere tone.

Da Donald Trump møtte utenriksminister Sergej Lavrov i forrige måned, omtalte han det som et svært godt møte, ifølge Washington Post.

Den amerikanske presidenten uttalte også at USA var positive til planen Russland, Tyrkia og Iran har for krigføringen i landet.

Dette på tross av at tyrkerne er svært kritiske til USAs samarbeid med kurdiske militser - noe som førte til at Recep Tayyip Erdogan trakk sin støtte til inntagelsen av IS-byen Raqqa.

- Tyrkia kan ikke være med på operasjoner der vi samarbeider med terrororganisasjoner. Vi ønsker dere lykke til, uttalte presidenten den 19. mai.

Planlagt offensiv

Etter planen skal offensiven mot IS-høyborgen begynne om kort tid.

- Styrkene har nådd utkanten av byen, og operasjonen vil starte om få dager, sa en talsmann for den kurdisk-arabiske militsen SDF i går om byen i det nordlige Syria, ifølge NTB.

Nyhetsbyrået skriver at angrep på Raqqa vil legge ytterligere press på ekstremistgruppa. Dette etter at IS har lidd store nederlag i Mosul i Irak, samtidig som de har blitt tvunget til retrett flere steder i Syria.

Over 200.000 sivile har flyktet fra Raqqa i løpet av de siste dagene for å unnslippe de varslede krigshandlingene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!