Kaller muslimer «miljøforurensning»

Musiker Hans Rotmo (67) kaller muslimer «en miljøforurensning i Europa».

KONTROVERSIELL: Hans Rotmo har kommet med flere harde utfall mot innvandring og innvandrere de siste årene. - Jeg mener at islam og vesten ikke går sammen. Asylindustrien er i ferd med å bli landssvikere, sier han til Dagbladet. Foto: Ole Morten Melgård
KONTROVERSIELL: Hans Rotmo har kommet med flere harde utfall mot innvandring og innvandrere de siste årene. - Jeg mener at islam og vesten ikke går sammen. Asylindustrien er i ferd med å bli landssvikere, sier han til Dagbladet. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den folkekjære musikeren har blant annet en fortid i Vømmøl spellemannslag, og var på 70-tallet en av frontfigurene på norsk venstereside.

De siste årene har han kommet med flere utfall mot innvandring i sangene sine, som at innvandrere «lukter hasj og løk», og at «asylsøkere kryr som lopper og lus».

I dagens utgave av Trønder-Avisas lørrdagsmagasin, får muslimer sitt pass påskrevet.

- Muslimene er en miljøforurensning i Europa. De forurenser på samme vis som vi nordmenn gjorde da vi innvandret USA og stjal Indianer-land, sier Rotmo til Trønder-Avisa.

Den norske journalisten Øyvind Strømmen, som har spesialisert seg på høyreekstreme og antimuslimske miljøer på internett, sier til Adresseavisen at Rotmo plasserer seg i et lignende landskap som blant annet den nederlandske politikeren Geert Wilders.

- Dette er et antimuslimsk og høyreradikalt landskap som har vokst frem siden 90-tallet, sier Strømmen. Han sier at han ikke blir overrasket over at Rotmo kommer med slike uttalelser.

- Landssvikere Overfor Dagbladet utdyper Rotmo hva han mener med teksten:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer