Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kaller norske Venstre en sekt

Lars Sponheim og Venstres kritikk av innvandringspolitikken til søsterpartiet i Danmark blir møtt med hånlatter og forakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På Den liberale internasjonales kongress i Budapest i helgen legger norske Venstre fram et resolusjonsforslag, som krever at danske Venstre trekker sine forslag om en strammere utlendingspolitikk.

Organisasjonen ekskluderte i 1993 det østerrikske Frihetspartiet med Jörg Haider i spissen. Det norske Venstre vil i første omgang nøye seg med å kreve at danske Venstre trekker sine forslag om en strammere utlendingspolitikk.

I Danmark blir den norske kritikken oppfattet som en puddels angrep på en rottweiler. Overfor Jyllands-Posten sier danske Venstres mangeårige partisekretær, nå sysselsettingsminister Claus Hjort Frederiksen, at han møter det norske forslaget med en rå hånlatter.

- Venstre i Norge kan ikke lenger kalles et søsterparti for oss. Det var et stort parti, inntil det utviklet seg til en sekt som er imot EU og samtidig kritiserer alt og alle. Derfor har vi vanskelig for å ta kritikken alvorlig, sier han og svinger også pisken over svenske og finske Folkpartiet som begge har støttet kritikken fra norske Venstre, ifølge Aftenposten.

Den danske tabloiden Ekstra Bladet gikk videre med saken, og spurte om han vil benytte hånlatteren i Budapest.

- Nå skal jeg dessverre ikke selv på det møtet. Men årsaken til at jeg er nødt til å bruke en høy og rå hånlatter, er at de er så få i Norge. Så hvis de skal høre latteren min, så er den nødt til å være ganske høy, sier han til avisen.

SEKTLEDER? Venstre kritiserte sine danske kolleger for deres utlendingpolitikk. Nå får Lars Sponheims parti svar på tiltale.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!