Kaller Ola Borten Moe inn på teppet

Senterpartileder Liv Signe Navarsete vil vite hva den frittalende olje- og energiministeren egentlig mener om oljesand.

MOT OLJESAND: Liv Signe Navarsete støtter linjen til Senterungdommen, som i helgen vedtok å ta klar avstand fra oljesand og skifergass. Nå vil hun ta seg en prat med Ola Borten Moe, som med sin støtte til Statoils oljesandprosjekt i Canada har skapt bråk innad i partiet og lagt seg ut med miljøbevegelsen nok en gang. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
MOT OLJESAND: Liv Signe Navarsete støtter linjen til Senterungdommen, som i helgen vedtok å ta klar avstand fra oljesand og skifergass. Nå vil hun ta seg en prat med Ola Borten Moe, som med sin støtte til Statoils oljesandprosjekt i Canada har skapt bråk innad i partiet og lagt seg ut med miljøbevegelsen nok en gang. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Moes forsvar for oljesand har skapt bruduljer internt i Senterpartiet.

- Partiprogrammet vårt er klinkende klart. Vi skal jobbe for overgangen til det fornybare samfunnet og også bruke eierskapet staten har til å oppnå det. Jeg har ikke registrert at Ola Borten Moe mener noe annet når vi har diskutert saken. Hva han har sagt og ikke sagt den siste uken må vi få klarhet i når han kommer tilbake, sier Navarsete til Nationen.

Hun sier at hun støtter linjen til Senterungdommen, som i helgen vedtok å ta klar avstand fra oljesand og skifergass.

Også hos regjeringspartneren Sosialistisk Venstreparti har Moes oljesandforsvar ført til engasjement. Tolv av SVs 19 fylkesledere kommer overfor Nationen med kraftig kritikk av Moes oljesandutspill.

Men Arbeiderpartiet forholder seg rolig til debatten.

- For meg er det helt greit at han uttaler seg personlig. Regjeringen har ikke et ja eller nei-standpunkt til oljesand, men han må få lov til å tenke høyt, sier energi- og miljøpolitisk talsperson Eirin Sund.

Heller ikke Aps representanter i energi- og miljøkomiteen lar seg hisse opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.