FORNØYD: Utenriksminister Espen Barth Eide hyller resultatet av FNs Palestina-avstemning i dag. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
FORNØYD: Utenriksminister Espen Barth Eide hyller resultatet av FNs Palestina-avstemning i dag. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / DagbladetVis mer

Kaller oppgraderingen av palestinernes status i FN for en milepæl

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg ønsker velkommen den overveldende støtten palestinerne har fått for status som observatørstat i FNs generalforsamling, sier statsråden.

Han er svært fornøyd med at alle de nordiske landene og et flertall av medlemslandene i EU stemte for resolusjonen.

- Avstemningen torsdag er en milepæl og demonstrerer det internasjonale samfunnets klare støtte til det palestinske statsbyggingsprosjektet og en fremtidig palestinsk stat, sier utenriksminister Eide.

Han mener at palestinerne la fram en balansert og konstruktiv resolusjonstekst som samlet bred støtte og at de på den måten viste at de slutter fullt ut opp om en fredelig forhandlet løsning på konflikten med Israel.

- Med økte rettigheter følger også forpliktelser for palestinerne. Resolusjonen understreker betydningen av gjenopptakelse av forhandlingene mellom partene. Det er viktig at partene kommer i gang med dette så snart som mulig. Kun en forhandlet løsning mellom partene vil skape varig fred, sier Eide.

I hovedforsamlingen stemte 138 land for resolusjonen, 41 land avsto og 9 land stemte mot.

(NTB)