PRINS OG PILOT: Britenes Prins Harry inspiserer et Apache-helikopter etter ankomsten i Afghanistan i september. Prinsens rolle er å være annenpilot og å operere maskingeværet på helikopteret. Taliban har uttalt at det er et hovedmål å drepe prinsen under hans fire måneder lange oppdrag i Afghanistan. Foto: AFP PHOTO / JOHN STILLWELL
PRINS OG PILOT: Britenes Prins Harry inspiserer et Apache-helikopter etter ankomsten i Afghanistan i september. Prinsens rolle er å være annenpilot og å operere maskingeværet på helikopteret. Taliban har uttalt at det er et hovedmål å drepe prinsen under hans fire måneder lange oppdrag i Afghanistan. Foto: AFP PHOTO / JOHN STILLWELLVis mer

Kaller Prins Harry en «full sjakal»

En av afghanistans mest fryktede krigsherrer med verbalt angrep på britiske Prins Harry, som har tilbragt jula i Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den britiske avisa Daily Telegraph som har intervjuet krigsherren Gulbuddin Hekmatyar (65) på ukjent sted i grenseområdene mellom Pakistan og Afghanistan.

- Jeg forstår ikke hvorfor Storbritannia har trukket seg selv inn i denne urettferdige, ubrukelige og ondskapsfulle konflikten bare for å gjøre Det hvite hus til lags. Jeg forstår ikke hvorfor det britiske folket aksepterer at deres barn blir sendt i den visse død bare for å blidgjøre amerikanske generaler, sier Hekmatyar.

Gulbuddin Hekmatyar regnes som en av hovedskikkelsene i kampen mot de allierte styrkene i Afghanistan. USA har jaktet ham i flere år, og har stemplet ham som en global terrorist.

Sjakaler, løver og ørner Han har også et par spark til Prins Harry, som siden september har vært på oppdrag for det britiske militære i Afghanistan, også nå i jula.

- Den britiske prinsen kommer til Afghanistan for å drepe uskyldige afghanere mens han er full. Han vil jage Mujahedin (hellige krigere) med sine helikopterraketter uten skam. Man han forstår ikke det enkle faktum at jakt på Afghanske løver og ørner ikke er lett. Sjakaler kan ikke jakte løver, sier Hekmatyar.

Krigsherren erklærte også at han ville drepe så mange tropper som mulig før britenes tilbaketrekning fra Afghanistan i 2014.

Flyr helikopter Prins Harry ankom Camp Bastion sør i Afghanistan 7. september, der han sluttet seg til 662-skvadronen i det britiske flyvåpenet. Han er annenpilot og skytter på et Apache-helikopter. Oppholdet hans i Afghanistan skal etter planen ha en varighet på fire måneder. Det innebærer i så fall at han vender nesa hjem mot De britiske øyer nå i januar.

Kort tid etter at han ankom Afghanistan i september, uttalte Taliban at de ville gjøre alt i sin makt for å drepe prinsen.

HÅNER PRINSEN: Gulbuddin Hekmatyar, her på et bilde fra 2001, har vært del av den væpnede motstanden i Afghanistan helt siden kampen mot Sovjet på 80-tallet. Han var statsminister i Afghanistan i 1993-1994 og en kort periode i 1996. Foto: AP Photo/Hasan Sarbakhshian
HÅNER PRINSEN: Gulbuddin Hekmatyar, her på et bilde fra 2001, har vært del av den væpnede motstanden i Afghanistan helt siden kampen mot Sovjet på 80-tallet. Han var statsminister i Afghanistan i 1993-1994 og en kort periode i 1996. Foto: AP Photo/Hasan Sarbakhshian Vis mer