Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kaller regjeringen feig

Sylvi Listhaug (Frp) mener Jan Bøhler (Ap) bare er en pratmaker i innvandringsdebatten.

SAVNER DEBATTEN: Frenskrittspartiets tredjekandidat i Oslo, mener integrering og innvandring burde vært det store temaet i valgkampen, men tror de andre partiene ikke tør utfordre Frp på det som har vært et vinnertema for partiet. FOTO: SVEINUNG U. YSTAD, Dagbladet
SAVNER DEBATTEN: Frenskrittspartiets tredjekandidat i Oslo, mener integrering og innvandring burde vært det store temaet i valgkampen, men tror de andre partiene ikke tør utfordre Frp på det som har vært et vinnertema for partiet. FOTO: SVEINUNG U. YSTAD, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fremskrittspartiets Sylvi Listhaug mener Jan Bøhlers utspill når det gjelder innvandring bare er løs prat fra Arbeiderpartiet.

- Bare snakk
Ap-kandidaten fra Oslo har i Dagbladet de siste dagene snakket om hvordan Arbeiderpartiet skal takle utfordringene i integreringen av innvandrere.

- Bøhler snakker og snakker, men har null gjennomslagskraft i partiet sitt. Det hjelper ikke at han lanserer tiltak i hytt og pine når ikke regjeringen er enig med ham. Det som er interessant er ikke hva Bøhler mener, men hva regjeringen mener. De har satt ny norsk rekord i antall asylsøkere og stemt imot alle FrPs forslag om å stramme inn, sier Listhaug til Dagbladet.

Hun tror Bøhlers situasjon er vanskelig.

- Bøhler må være i en fortvilet situasjon som er uenig med partiet sitt å så mange spørsmål, spesielt som gjelder innvandring og integrering, sier Listhaug.

- Følger ikke med
Jan Bøhler (Ap) mener Listhaugs kritikk viser at FrP ikke følger med i Groruddalen.

- Dete er direkte feilaktig, og FrP er kun interessert i destruktive diskusjoner. Jeg går inn for konkrete, positive integreringstiltak, sier Bøhler til Dagbladet.no.

- BARE SNAKK: Arbeiderpartiets Jan Bøhler anklages av Frp for å mangle gjennomslagskraft i sitt eget parti, når han snakker om integrering. FOTO: SCANPIX
- BARE SNAKK: Arbeiderpartiets Jan Bøhler anklages av Frp for å mangle gjennomslagskraft i sitt eget parti, når han snakker om integrering. FOTO: SCANPIX Vis mer

Og lister opp følgende tiltak:

• - 20 timer gratis kjernetid i barnehagene for alle
• - Ap har bevilget 3-4 ganger så mye til Groruddalen-satsingen som vi lovte opprinnelig.
• - Jeg har vært drivkraft bak gjengprosjektet som har satt fokus på de tyngste gjengmiljøene i området.

- Og jeg kan liste opp 7-8 konkrete tiltak. Jeg ser at FrP føler et behov for å ta meg nå som de kommer på sida i integreringsdebatten, sier Bøhler.

- Tør ikke diskutere
Listhaug mener Frp har vært så gode i innvandrings- debatten at andre partier ikke tør diskutere lenger.

- Jeg vil utpeke hele regjeringa som feig, de har nå i fire år sendt en statssekretær til å diskutere ett av vår tids viktigste tema. Er ikke det feigt, så vet jeg ikke, sier Listhaug.

Hun viser til statssekretær Libe Rieber Mohn i Arbeids- og inkluderings- departementet.

- Ingen tør
Frps tredjekandidat i Oslo mener innvandringsdebatten er et av de viktigste spørsmålene både politikere og velgere må ta stilling til i valgkampen. Men Listhaug mener det har havnet i skyggen så langt, fordi de andre partiene vet de vil tape i en konfrontasjon med Frp.

- Det er ingen som tør kjefte på oss i innvandringsdebatten lenger, for de vet det ikke er noe å vinne på det, sier Listhaug til Dagbladet.

- Mener du at de andre partiene er redde for å debattere med dere?

- Ja, selvfølgelig er de det. De har virkelig noe å skamme seg over. De har brukt 20 år på å kalle oss rasister og skjelle oss ut, men de bare snakker og snakker, og gjør ingen ting.

Terrorister
Hun mener tiltakene regjeringen har gått inn for, for å redusere antall asylsøkere som kommer til landet, ikke er gode nok, og kom altfor seint.

- I nabolandene våre er det strammet inn, men her er det nærmest ute av kontroll. Folk kommer fritt inn, og vi vet ikke engang hvem de er. De kan være terrorister for alt vi vet. Jens Stoltenberg har satt ny rekord i antall asylsøkere. Vi tar imot seks ganger så mange som Danmark. sier Listhaug.

Hun forventer likevel ikke at andre partier skal ta en skikkelig debatt.
- De tør ikke si noe lenger, vår innvandringspolitikk er så utbredt i folket, mener Listhaug.

Bekymring i hjembygda
Hun bruker sin egen hjembygd Ørskog som eksempel.

- I ei bygd med 2000 mennesker, er det nå opprettet et asylmottak med 70 asylsøkere. Det er klart det endrer et lokalsamfunn — og ikke nødvendigvis til det bedre. Jeg hører det er mer stjeling i butikkene, og at folk er mer påpasselige med døtrene sine. Det betyr ikke at alle asylsøkere er kriminelle, men de har hørt om for eksempel overfallsvoldtektene i Oslo, og er bekymret.

- Har du forståelse for den bekymringen?

- Ja, jeg har stor forståelse for det, og hadde jeg bodd der, ville jeg hatt de samme bekymringene. Men jeg er bekymret også i Oslo, sier Sylvi Listhaug.

- Har litt rett
Valgforsker Frank Aarebrot sier Listhaug har et poeng.

- Er innvandring en vinnersak for Fremskrittspartiet?

- Ja, det er det. En viktig del av spillet er å snakke om de sakene man vinner på, og ikke ta opp de vanskelige sakene. Innvandring er en merkesak for Fremskrittspartiet, sier Aarebrot til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling