Kaller regjeringen «nyrasistisk»

Utrop-redaktør frykter fire nye år med politikk basert på moderne form for rasisme.

ANGRIPER REGJERINGEN: Redaktør Majoran Vivekananthan i avisen Utrop beskriver i sin kommentar flere alvorlige mangler og feilgrep den rødgrønne regjeringen har gjort i forhold til innvandring og integrering i Norge.  Foto: SCANPIX
ANGRIPER REGJERINGEN: Redaktør Majoran Vivekananthan i avisen Utrop beskriver i sin kommentar flere alvorlige mangler og feilgrep den rødgrønne regjeringen har gjort i forhold til innvandring og integrering i Norge. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): I en kommentar med tittelen «Den rødgrønne regjeringen er nyrasistisk» kommer redaktøren i avisa Utrop i dag med kraftige utfall mot integreringspolitikken som har blitt ført i Norge de siste fire åra.«Ser vi på tiltakene som Arbeids- og inkluderingsdepartementet har ansvaret for å koordinere, gjelder samtlige tilrettelegging for å tilpasse seg det norske samfunnet og ingen tiltak som verner om innvandrernes egen identitet», skriver Majoran Vivekananthan.

Utrop har innvandrere og integrering som hovedfelt, og leses av mange flerkulturelle nordmenn.

Vage tiltakRedaktøren kritiserer særlig at myndighetene etter hans mening ikke gir tilskudd til landsdekkende organisasjoner på innvandringsfeltet som jobber med interessene til én folkegruppe.

Vivekananthan mener samtidig regjeringens tiltak mot antidiskriminering er svært vage, mens for eksempel reglene for familieinnvandring er strammet inn for å redusere innvandringen og ikke for å hindre tvangsekteskap.

Statistikk, som tegner et mer riktig bilde av asylsøkere og innvandrere i Norge for eksempel om kriminalitet, enn skremselsbildene, blir ignorert av politikerne, mener han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer