Kaller seg «prinsesse av Jerusalem»

Politiet ber om hjelp til å finne ut hvem denne kvinnen er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hordaland politidistrikt ber i kveld om hjelp til å finne ut hva denne kvinnen på bildet egentlig heter - og hvilket land hun kommer fra. 

- Kvinnen kaller seg Anastasia Jerusalem og sier hun er prinsesse av Jerusalem. Hun snakker både spansk og engelsk, skriver informasjonsrådgiver Trygve Hillestad i politiet i en pressemelding.

Den lyshårede kvinnen ble første gang pågrepet i Oslo 15. juli i år av årsaker som ikke er oppgitt. Politiet løslot henne etter kort tid, mot meldeplikt.

Hun har siden oppholdt seg i Bergen, der hun igjen ble pågrepet 6. november fordi hun ikke overholdt meldeplikten.

Kvinnen antas å være i 30-40-årene. Hun går rundt med et «fromt smil og sier Gud velsigne deg», sier en kilde til Dagbladet.no. Hun ønsker videre at folk skal være gode mot hverandre og skape rettferdige samfunnssystemer.

Kvinnen er blitt observert av psykiater og legepersonell. De har konkludert med at hun ikke har spesielle problemer. 

Den mystiske damen er nå varetektsfengslet i Bergen landsfengsel. I morgen blir hun framstilt for Bergen tingrett.

- Vi vil begjære fortsatt varetektsfengsling for kvinnen fordi vi ønsker å ta vare på henne. Siden helsevesenet sier at hun ikke er deres ansvar, har vi dessverre ikke et annet sted å ha kvinnen, sier informasjonsrådgiver ved Hordaland politidistrikt, Trygve Hillestad, til Dagbladet.no.

PÅGREPET: Den 6. november ble kvinnen arrestert, fordi hun ikke opprettholdt meldeplikten. Nå ønsker politiet hjelp til å finne ut kvinnens identitet. Foto: Politiet
PÅGREPET: Den 6. november ble kvinnen arrestert, fordi hun ikke opprettholdt meldeplikten. Nå ønsker politiet hjelp til å finne ut kvinnens identitet. Foto: Politiet Vis mer

Ifølge kvinnens advokat, Trond Christiansen, har den ukjente kvinnen bodd i en leilighet nær Fisketorget i Bergen. Trolig har hun har fått overnatte midlertidig hos folk hun har kommet i kontakt med, skriver bt.no.

- Hun er svært hyggelig og sympatisk, og gir ikke inntrykk av å ha spesielle problemer. Hun ønsket bare å bli behandlet fint, og syntes det var greit å få tak over hodet i fengselet, selv om det ikke var førstevalget, sier Christiansen til bt.no.

Han fortsetter:

- Personlig mener jeg hun burde fått en annen omsorg enn fengsel, sier Christiansen.

Opplysninger om kvinnen kan gis til Hordaland politidistrikt på telefon 02800  eller i epost til utlending@hordaland.politiet.no.

Kaller seg «prinsesse av Jerusalem»