Kaller tidligere praktikant for «bitch», «slutbag», «twat» og «cunt» etter avisoppslag

Talskvinne hardt ut mot tidligere praktikant som fortalte om Weiner-kampanjens indre liv.

MEDIETABBE: Kommunikasjonsdirektør Barbara Morgan tabbet seg ut i mediene etter at en praktikant fortalte om Weiner-kampanjens indre liv. Morgan dummet seg ut da hun trodde hun var «off the record». Foto: Reuters/Shannon Stapleton/NTB Scanpix
MEDIETABBE: Kommunikasjonsdirektør Barbara Morgan tabbet seg ut i mediene etter at en praktikant fortalte om Weiner-kampanjens indre liv. Morgan dummet seg ut da hun trodde hun var «off the record». Foto: Reuters/Shannon Stapleton/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg er her på grunn av Huma.

Det skal Clay Adam Wade og flere andre praktikanter som jobbet for Anthony Weiners valgkamp for å bli New Yorks neste ordfører ha fortalt til Olivia Nuzzi.

Ville jobbe for Hillary Nuzzi var selv en av praktikantene som jobber for Weiner. I går fortalte hun sin historie i avisa New York Daily News, en historie som ble brettet utover halve forsiden.

Artikkelen, som Nuzzi skrev selv, er lite flatterende og handler blant annet om hvordan praktikantene i realiteten ikke egentlig jobber fordi de tror at Weiner blir en utmerket borgermester i New York - men for å knytte bånd med kona.

Kona, Huma Abedin, jobber tett med USAs tidligere utenriksminister Hillary Clinton. Nuzzi skriver at flere hadde som mål å ende opp med å jobbe for Clinton dersom hun blir en av presidentkandidatene i 2016.

Rasende Artikkelen gjorde åpenbart kommunikasjonsdirektør Barbara Morgan rasende.

Til Talking Points Memo (TPM) beskriver hun den tidligere praktikanten som en «oppmerksomhetssøkende «bitch» som «sugde» i jobben». Hun kaller også Nuzzi for flere stygge ord, som «slutbag», «twat» og «cunt» og truer med å saksøke henne.

- Jeg håndterer liksom slike dumme jævla praktikanter som bretter seg utover forsiden av Daily News til tross for at de har signert en taushetsavtale. Og forresten, så prøvde jeg å gi henne sparken, men hun ba om å få komme tilbake, og jeg ga henne en sjanse til, sier Morgan til TPM.

- Jævla «slutbag». Fint jævla glamourbilde på forsiden av Daily News. Se om du klarer å få deg jobb i denne byen igjen.

Morgan ble også kritisert for manglende erfaring som kommunikasjonsrådgiver.

- Var frustrert Hun har senere beklaget uttalelsene, og sier at hun hadde vært frustrert.

KONTROVERSIELL: Det var denne forsiden Weiners kommunikasjonsdirektør ble rasende på. Foto: NYDN
KONTROVERSIELL: Det var denne forsiden Weiners kommunikasjonsdirektør ble rasende på. Foto: NYDN Vis mer

- Jeg var frustrert og brukte upassende språk i det jeg trodde var en bakgrunnssamtale. Det var feil og jeg beklager, noe jeg også sa da jeg ringte Olivia for å be om unnskyldning, sier Morgan.

Nuzzi skriver på Twitter at hun har godtatt Morgans unnskyldning.

I dag ble Weiner konfrontert om saken, melder New York Post. På spørsmål fra en reporter om Morgan fremdeles jobber for han, sier Weiner:

- Det kan du vedde på.

JOBBER TETT Anthony Weiners kone, Huma Abedin, jobber tett med USAs utenriksminister Hillary Clinton. Her er de to sammen på Svalbard for å studere klimaendringenes effekt på miljøet.
Foto: Tore Bergsaker/Dagbladet
JOBBER TETT Anthony Weiners kone, Huma Abedin, jobber tett med USAs utenriksminister Hillary Clinton. Her er de to sammen på Svalbard for å studere klimaendringenes effekt på miljøet. Foto: Tore Bergsaker/Dagbladet Vis mer