Kaller til opprør i Egypt

Det muslimske brorskap advarer mot at Egypt «ikke skal bli et nytt Syria» etter massakre-meldinger.

OPPRØR: Det muslimske brorskap i Egypt oppfordrer i en melding til opprør mot de nye makthaverne i Egypt. Her demonstrerer brorskapets støttespillere utenfor Republikanergardens base i Kairo i morgentimene. Foto: AFP PHOTO/MAHMOUD KHALED
OPPRØR: Det muslimske brorskap i Egypt oppfordrer i en melding til opprør mot de nye makthaverne i Egypt. Her demonstrerer brorskapets støttespillere utenfor Republikanergardens base i Kairo i morgentimene. Foto: AFP PHOTO/MAHMOUD KHALEDVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det muslimske brorskap i Egypt oppfordrer i en melding til opprør mot de nye makthaverne i Egypt, melder AFP.

Oppfordringen kommer i en melding fra Brorskapets politiske gren, Frihets- og rettferdighetspartiet, som er lagt ut på Brorskapets nettside.

Det skjer etter dramatiske meldinger om at mellom 16 og 34 personer skal ha blitt drept da sikkerhetsstyrker åpnet ild mot demonstranter i Kairo i natt.

Det er motstridende versjoner om hva som er skjedd.

Partiet oppfordrer verdenssamfunnet og dets institusjoner til å gripe inn for å hindre flere massakre slik at Egypt «ikke skal bli et nytt Syria».

«En oppstand fra Egypts store folk mot dem som forsøker å stjele revolusjonen med stridsvogner», kaller islamistene det de ønsker seg.

Dagbladet kommer med mer.