Mirakelpredikant Svein-Magne Pedersen:

Kaller vaksiner «gift»: - Setter folk i livsfare

Predikantsønnen David Åleskjær ble dødssyk av covid-19. Nå tar han et oppgjør med mirakelpredikanten Svein-Magne Pedersen som sprer konspirasjonsteorier om coronavaksinene.

VAKSINEMOTSTANDER: Mirakelpredikant og selverklært helbreder Svein-Magne Pedersen kaller coronavaksinene for «gift» og sprer konspirasjonsteorier om vaksinene. Foto: NTB
VAKSINEMOTSTANDER: Mirakelpredikant og selverklært helbreder Svein-Magne Pedersen kaller coronavaksinene for «gift» og sprer konspirasjonsteorier om vaksinene. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den mangeårige mirakelpredikanten og evangelisten Svein-Magne Pedersen, leder av Misjonen Jesus Leger, går hardt ut mot coronavaksinene.

Pedersen kaller blant annet vaksinene for «gift», og sprer konspirasjonsteorier om at vaksinen forårsaker nedsatt fertilitet. Dette hevder han er agendaen til blant andre Microsoft-gründeren Bill Gates og «resten av kaksegjengen».

«Hvis du ønsker å leve, hold deg langt unna sprøyta», skriver predikanten blant annet på Facebook, som den kristne dagsavisa Dagen først omtalte.

- Vaksinene er ikke gift, og de har ikke det innholdet Pedersen påstår. Det er leit å se at Pedersen er blitt en så rabiat vaksinemotstander. Jeg håper kristenfolk flest evner å se at han driver medisinsk vranglære, sier FHI-overlege Preben Aavitsland til Dagen.

«Farlige uttalelser»

Pedersens feilaktige og konspiratoriske uttalelser om coronavaksinene får David Åleskjær, sønn av pastoren og predikanten Åge Åleskjær, til å reagere.

I en kronikk i Dagen, først publisert på Åleskjærs blogg, tar han et oppgjør med Pedersen.

«Hvis jeg skulle brukt sterke ord, ville jeg kalt det djevelsk, siden slikt rett og slett setter utsatte folk i livsfare. Men så sterke ord skal jeg bare flørte med i denne sammenheng, i motsetning til enkelte religiøse vaksinemotstandere. Jeg vil heller bruke gammelmodige ord som 'villfarelse' og 'forførelse'», skriver Åleskjær blant annet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.