Kim Jong-un

Kalles en «grusom kreftsvulst»

Nord-Koreas diktator, Kim Jong-un, beskriver den sør-koreanske K-popmusikken som en «grusom kreftsvulst».

IKKE VELKOMMEN: BTS og andre K-pop-band fra Sør-Korea er forbudt i Nord-Korea. Foto: Emma McIntyre/Getty Images for dcp/AFP
IKKE VELKOMMEN: BTS og andre K-pop-band fra Sør-Korea er forbudt i Nord-Korea. Foto: Emma McIntyre/Getty Images for dcp/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Han hevder også at de svært populære bandene fra Sør-Korea kan korrumpere unge nord-koreaneres «antrekk, hårfrisyrer, talemåte og oppførsel». De statlige mediene i Nord-Korea advarer også om at dersom dette forblir ukontrollert, vil Nord-Korea «smuldre som en fuktig vegg», skriver New York Times.

K-popbandene har blitt voldsomt populære i store deler av verden. Nå har de også fått en voksende innflytelse i det ekstremt lukkede og totalitære nabolandet i nord.

- Panisk forsøk

De siste månedene har Kim eller de statlige mediene angrepet de kulturelle innflytelsene fra Sør-Korea - særlig gjennom film, såpeoperaer og K-pop-videoer.

- Som en del av et panisk forsøk på å gjenvinne kontroll, har herr Kim beordret myndighetene til å stanse den kulturelle invasjonen, skriver New York Times.

- Unge nord-koreanere synes ikke de skylder Kim Jong-un noen ting. Han må gjenvinne sin ideologiske kontroll over de unge dersom han ikke ønsker å miste grunnlaget for familiens herredømme, sier avhopperen Jung Gwang-il, som driver et nettverk som smugler K-pop inn i Nord-Korea, til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer