Kallmyr: - Vi må tåle brenning av Koranen

Nå endrer Kallmyr politiordren fra politidirektør Bjørnland, melder VG.

KORANBRENNING: Sians frontfigur Arne Tumyr satte fyr på Koranen under Sians demonstrasjon på Torvet i Kristiansand. Det førte til basketak mellom demonstranter og politi.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
KORANBRENNING: Sians frontfigur Arne Tumyr satte fyr på Koranen under Sians demonstrasjon på Torvet i Kristiansand. Det førte til basketak mellom demonstranter og politi. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter at Sian-leder Arne Tumyr satte fyr på Koranen, har konflikten mellom ytringsfrihet og respekt for religiøse symboler blusset opp tilsvarende.

Samme dag som den omstridte antennelsen, hadde politidirektør Benedicte Bjørnland understreket at politiet skulle stanse brenning av religiøse symboler, avslørte Filter nyheter.

Justisminister Jøran Kallmyr vil nå endre ordren til politidirektøren. Det skriver VG.

Ny ordre i løpet av dagen

Politidirektørens opprinnelige ordre kunne skape uklarheter, mener Kallmyr.

- Og uklarheter i forhold til at ytringsfriheten er uinnskrenkelig i Norge. Selv om vi tar avstand fra brenning av Koranen må vi tåle det i vårt samfunn fordi vi har ytringsfrihet, og brenning av Koranen er en del av den ytringsfriheten, sier Kallmyr til VG.

- Det kommer en ny politiordre i løpet av dagen, sier Kallmyr til VG tirsdag kveld. Det skal være dialog mellom Justisdepartementet og Politidirektoratet som har gitt denne endringen, ifølge Kallmyr.

Ytringsfriheten viktigere

Mens politidirektør Bjørnland hadde uttalt at å brenne Koranen kunne være et brudd på straffelovens § 185 om hatytringer - den såkalte rasismeparagrafen - hevder Kallmyr at ytringsfriheten skal ha forrang:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.