Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

16-åring pågrepet:

Kallmyrs onkel om pågripelsen: - Spent

En 16 år gammel gutt er pågrepet etter den alvorlige voldshendelsen på Romsås. Fortsatt er flere gjerningspersoner på frifot.

ROMSÅS: Det var på T-banestasjonen på Romsås at justisminister Jøran Kallmyrs (Frp) onkel ble overfalt. Foto: Sporveien
ROMSÅS: Det var på T-banestasjonen på Romsås at justisminister Jøran Kallmyrs (Frp) onkel ble overfalt. Foto: Sporveien Vis mer

Tirsdag kveld ble en 16 år gammel gutt pågrepet mistenkt for å ha overfalt en mann i 40-åra på Romsås T-banestasjon natt til søndag.

Politiet mener 16-åringen sto i ledtog med flere andre gjerningspersoner, men disse er fremdeles på frifot.

Mannen i 40-åra som ble overfalt er onkelen til justisminister Jøran Kallmyr (Frp).

Han er bare én av flere fornærmede etter en voldshelg utenom det vanlige i Oslo, hvor elleve tilfeller av det som framstår som uprovosert vold fant sted fra natt til fredag og til natt til søndag.

- Spent

Kallmyrs onkel var selv ikke orientert om pågripelsen før Dagbladet tok kontakt med ham onsdag ettermiddag.

- Nå er jeg spent på hva som kommer til å skje. Jeg håper det ikke bare blir en smekk over fingrene, samtidig må man jo finne noe som funker og ikke bare sette ham inn i et kriminelt miljø, sier han.

Videre gir han uttrykk to hensyn.

- For min del kan han godt bures lenge inn, men jeg er såpass reflektert at jeg ikke tror det er oppskriften på at han kan bli et bra menneske. At de skal få sin straff og tvangsflyttes ut av disse miljøene, ja, men på hvilken måte, vet jeg ikke, sier Kallmyrs onkel.

At den pågrepne bare er 16 år, gjør saken vanskeligere.

- Mine yngste onkelbarn er 15 år. Det er helt tragisk, sier han.

- Optimistiske

16-åringen har fått utnevnt advokat Kaja de Vibe Malling som forsvarer. Dagbladet har forsøkt å nå advokaten, men ikke lyktes.

Det var i en pressemelding at Oslo politidistrikt orienterte om sakens siste utvikling.

De skriver videre at de etterforsker videre for å finne de andre gjerningspersonene, og at de har sikret seg video fra åstedet.

- Jeg forsto det slik på politiet at de var optimistiske etter å ha sett videobildene, sier Kallmyrs onkel.

16-åringen skal også ha blitt avhørt i dag.

VOLD I OSLO: Det har vært en helg med et tosifret antall tilfeller av blind vold. Mandag ettermiddag skal justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp) og Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) møtes for å diskutere ungdomsvold i Oslo. Video: Jostein Sletten / Dagbladet Vis mer

Elleve hendelser

Mandag var det krisemøter mellom Oslo-politikere og politiet etter de mange voldshendelsene i hovedstaden i helga.

Da ga politiet også ut sin oversikt over hvor volden hadde funnet sted.

Seks hendelser fant sted i sentrum, tre hendelser fant sted på Majorstuen og en hendelse fant sted på Grønland, i tillegg til hendelsen som involverte Kallmyrs onkel på Romsås.

Til Dagbladet mandag forklarte Kallmyrs onkel at han ble overfalt på T-banestasjonen på Romsås i 00.30-tida natt til søndag.

Selv husker han lite eller ingenting fra selve hendelsen.

Han ble påført flere brukne ribbein og flere kutt og sår i ansiktet og hodet. Han ble utskrevet fra Akershus universitetssykehus søndag ettermiddag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media