Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kallmyrs onkel overfalt: - Gruer meg

Politiet og Oslo-politikere har hatt krisemøter om voldshelga. Et av ofrene, onkelen til justisminister Jøran Kallmyr, kaller gjerningspersonene «tragiske og patetiske».

VOLDSHELG: Bare natt til lørdag var det opp mot 20 voldshendelser i Oslo, men også natt til søndag ble det registrert en rekke hendelser hvor det ble utøvd vold. Én av dem som ble utsatt for vold, var onkelen til justisminister Jøran Kallmyr (Frp).
VOLDSHELG: Bare natt til lørdag var det opp mot 20 voldshendelser i Oslo, men også natt til søndag ble det registrert en rekke hendelser hvor det ble utøvd vold. Én av dem som ble utsatt for vold, var onkelen til justisminister Jøran Kallmyr (Frp). Vis mer

Etter ei helg med det politiet har beskrevet som unormalt mange uprovoserte voldshendelser i Oslo, har politi og politikere hatt krisemøter mandag.

I alt elleve hendelser fant sted mellom natt til lørdag og natt til søndag, og mandag formiddag ble også en 17-åring slått og ranet i hovedstaden.

Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) beskriver hendelsene i helga som «helt uakseptable». Han ble selv en pårørende etter voldshelga.

Natt til søndag ble hans onkel, en mann i 40-åra, selv overfalt på Romsås i Oslo, skrev VG i går.

VOLD I OSLO: Det har vært en helg med et tosifret antall tilfeller av blind vold. Mandag ettermiddag skal justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp) og Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) møtes for å diskutere ungdomsvold i Oslo. Video: Jostein Sletten / Dagbladet Vis mer

- Prøvde å beskytte meg selv

Til Dagbladet forteller Kallmyrs onkel at han ikke husker stort fra selve hendelsen. Heller ikke forklaringen han ga politiet etter hendelsen husker han stort fra, forteller han.

Det han husker er at han skulle ta en av de siste T-banene fra Romsås og til Oslo sentrum natt til lørdag.

Han forteller at han kom til Romsås T-banestasjon i 00.30-tida, et tidspunkt han resonnerer seg fram til, fordi den siste T-banen går 00.47.

- Det jeg husker er at jeg lå nede, holdt meg for hodet og prøvde å beskytte meg selv mot slag og spark, sier han til Dagbladet.

Det neste bildet han husker, er fra heisen på T-banestasjonen. Der ble han funnet av tilfeldig forbipasserende. Én av dem kjente Kallmyrs onkel litt fra før.

- Jeg sendte ham en melding søndag kveld og spurte om jeg var bevisstløs da de fant meg. Da svarte han at jeg var bevisst, men veldig omtåket.

VOLD I OSLO: Det har vært en helg med et tosifret antall tilfeller av blind vold. Mandag ettermiddag skal justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp) og Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) møtes for å diskutere ungdomsvold i Oslo. Video: Jostein Sletten / Dagbladet Vis mer

Flere ribbeinsbrudd

Etter hvert kom politiet og ambulansen til stedet. Kallmyrs onkel ga politiet en forklaring. Og ei klokke.

- Jeg har tydeligvis forsvart meg, og klart å rive av en av dem ei klokke. Da fortalte jeg politiet at jeg også hadde hørt noen kommentarer, men det husker jeg veldig lite fra i dag, sier han.

Neste stopp for ham var Akershus universitetssykehus. Her ble hele kroppen undersøkt. Politiet kom også for å ta bilder og gjennomføre et avhør, forteller han.

- Utpå dagen ble sykehuset litt bekymret, i og med at jeg ikke husket noe. De tok CT av hodet, men det var ikke noe galt med bildene, så samme ettermiddag fikk jeg dra hjem.

Han har flere ribbeinsbrudd, fått flere kutt i hodet og ansiktet, og flere skrubbsår, forteller han.

- En fjern drøm

Etter hendelsen har det strømmet på med meldinger og telefoner, forteller ham.

- Det som er tøffest er alle de pårørende som ringer og er fortvilet og forbanna. For meg virker det egentlig som en fjern drøm. Hadde jeg ikke kjent det fysisk på kroppen så hadde jeg nesten ikke trodd det er sant, sier Kallmyrs onkel.

Særlig var samtalen med foreldrene vanskelig, forteller han.

- Mine foreldre på over 80 år er bekymret. Det tar jo nattesøvnen fra dem. Det provoserer meg egentlig mer enn det som har skjedd med meg. Det påvirker meg mer, sier han.

Men det er nå. Hva som kommer siden, vet han ikke.

- Jeg er nesten litt apatisk. Jeg tror ikke det har sunket inn. Om det er sjokk, hukommelsestap eller en overlevelsesmekanisme, vet jeg ikke, sier han.

Han legger til:

- Det jeg gruer meg til, er fortsettelsen. For det første har jeg ribbeinsbrudd som kommer til å bli enda verre. Og så gruer jeg meg til det går opp for meg hva som har skjedd. Da kan kanskje tankene begynne å løpe.

- Farlig

For akkurat nå har han mer enn nok med ribbeinsbruddene, og smertene.

- Frykter du å gå ut alene etter dette?

- Jeg vet ikke. Jeg har bikkje, så jeg må, men nå er det andre som passer på ham. Men jeg har aldri følt meg utrygg. Jeg har aldri vært redd. Jeg er høy og kraftig, og har aldri hatt noen grunn til det, før nå. Jeg vet ikke hva jeg kommer til å tenke og føle.

Men han håper at ikke andre møter de samme personene som overfalt ham natt til søndag.

- Jeg håper virkelig at de ikke får opptre sammen lenger. Om de blir straffet eller sendt til institusjon … De kan jo ikke bare fortsette å fly rundt på denne måten. Det er farlig for både oss og for dem selv. Jeg synes nesten synd på dem. De er både tragiske og patetiske, sier han.

Kallmyrs onkel håper videre at voldshelga får konsekvenser for alle de ansvarlige.

- Hvis jeg skal ligge her og slite med dette, kanskje også psykisk etter hvert, og det ikke får konsekvenser …, sier han, og tar en pause.

- Noe må skje. Det er ubehagelig å tenke på at de kan være en del av miljøet på Romsås, at det er folk man kanskje omgås med. Romsås er et så bra sted å bo og leve, så det er veldig synd hvis noen skal få ødelegge for så mange.

Fire til seks mistenkte

Mandag friga politiet sin oversikt over de uprovoserte voldshendelsene i Oslo.

Seks hendelser fant sted i sentrum, tre hendelser fant sted på Majorstuen og en hendelse fant sted på Grønland, i tillegg til hendelsen som involverte Kallmyrs onkel på Romsås.

Politiet opplyste til Dagbladet mandag at de leter etter fire til seks ukjente gjerningspersoner fra voldshendelsen på Romsås, og at de så langt ikke har pågrepet noen.

De fortalte også at de har innhentet videomaterialet, og jobber for å identifisere gjerningspersonene.

Her skjedde volden:

Majorstuen

Natt til fredag ble en mann i slutten av 20-åra utsatt for kroppskrenkelse inne på et utested på Majorstuen. En mann tidlig i 20-åra er pågrepet.

Majorstuen

Fredag kveld ble en mann tidlig i 20-åra utsatt for kroppskrenkelse i nærheten av Majorstuen. En gutt under 18 år har status som mistenkt.

Sentrum

Fredag kveld ble en mann i midten av 30-åra utsatt for kroppskrenkelse av fire eller fem ukjente gjerningspersoner i sentrum, og deretter ranet. Fornærmede er avhørt. Foreløpig er ingen blitt pågrepet.

Sentrum

Natt til lørdag ble en mann i slutten av 20-åra utsatt for kroppsskade i sentrum av fire ukjente gjerningspersoner. Foreløpig er ingen blitt pågrepet.

Sentrum

Natt til lørdag ble en mann i slutten av 20-åra utsatt for kroppskrenkelse i sentrum. En mann i slutten av 20-åra er pågrepet. Mannen er fengslet i fire uker. I tillegg kan det ha vært ytterligere én eller to ukjente gjerningspersoner.

Sentrum

Natt til lørdag ble en mann tidlig i 30-åra utsatt for kroppsskade i sentrum. En mann i slutten av 20-åra pågrepet, men ble seinere løslatt.

Grønland

Natt til lørdag ble en kvinne tidlig i 20-åra utsatt for antatt ran og kroppskrenkelse på Grønland. En mann tidlig i 30-åra er pågrepet. Mannen er begjært varetektsfengslet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media