Kallmyrs onkel overfalt: - Gruer meg

Politiet og Oslo-politikere har hatt krisemøter om voldshelga. Et av ofrene, onkelen til justisminister Jøran Kallmyr, kaller gjerningspersonene «tragiske og patetiske».

VOLDSHELG: Bare natt til lørdag var det opp mot 20 voldshendelser i Oslo, men også natt til søndag ble det registrert en rekke hendelser hvor det ble utøvd vold. Én av dem som ble utsatt for vold, var onkelen til justisminister Jøran Kallmyr (Frp).
VOLDSHELG: Bare natt til lørdag var det opp mot 20 voldshendelser i Oslo, men også natt til søndag ble det registrert en rekke hendelser hvor det ble utøvd vold. Én av dem som ble utsatt for vold, var onkelen til justisminister Jøran Kallmyr (Frp). Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter ei helg med det politiet har beskrevet som unormalt mange uprovoserte voldshendelser i Oslo, har politi og politikere hatt krisemøter mandag.

I alt elleve hendelser fant sted mellom natt til lørdag og natt til søndag, og mandag formiddag ble også en 17-åring slått og ranet i hovedstaden.

Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) beskriver hendelsene i helga som «helt uakseptable». Han ble selv en pårørende etter voldshelga.

Natt til søndag ble hans onkel, en mann i 40-åra, selv overfalt på Romsås i Oslo, skrev VG i går.

- Prøvde å beskytte meg selv

Til Dagbladet forteller Kallmyrs onkel at han ikke husker stort fra selve hendelsen. Heller ikke forklaringen han ga politiet etter hendelsen husker han stort fra, forteller han.

Det han husker er at han skulle ta en av de siste T-banene fra Romsås og til Oslo sentrum natt til lørdag.

Han forteller at han kom til Romsås T-banestasjon i 00.30-tida, et tidspunkt han resonnerer seg fram til, fordi den siste T-banen går 00.47.

- Det jeg husker er at jeg lå nede, holdt meg for hodet og prøvde å beskytte meg selv mot slag og spark, sier han til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer