Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kallmyrs onkel overfalt i Oslo

Natt til søndag ble onkelen til justisminister Jøran Kallmyr (Frp) overfalt i Oslo, forteller han til VG. Politiet har registrert unormalt mange tilfeller av uprovosert vold denne helga.

OVERFALL: Justiminister Jøran Kallmyrs onkel ble overfalt i Oslo i helga. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
OVERFALL: Justiminister Jøran Kallmyrs onkel ble overfalt i Oslo i helga. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Natt til søndag ble onkelen til justisminister Jøran Kallmyr (Frp) utsatt for blind vold på Romsås i Oslo, forteller Kallmyrs onkel til VG. Han ønsker ikke å stå fram med navn og bilde.

- Han har blitt utsatt for blind vold. Og det er klart at dette er alvorlig, sier Kallmyr.

Kallmyr forteller at han som pårørende blir forbannet og redd.

- Men det som er viktig for meg som justisminister er å sørge for et godt system, sånn at vi kan forhindre at denne type umotivert vold skjer. Det har vært altfor mye av det nå i helga, og vi har også hatt flere voldsepisoder på fotballbanene. Folk skal være trygge på byen og på fotballbanene, og jeg skal gjøre mitt ytterste for det, sier Kallmyr.

Hendelsen

I helga registrerte oslopolitiet unormalt mange tilfeller av uprovosert vold i og rundt Oslo sentrum. Særlig er det fellestrekk ved noen av disse hendelsene som vekker bekymring:

Større grupperinger har uprovosert gått til angrep på én person. Ifølge NRK frykter politiet at dette er en ny trend, men etterforsker sakene individuelt.

Rundt klokka 01 ble politiet varslet om at en mann i 40-åra, som er Kallmyrs onkel, hadde blitt angrepet av en gjeng ungdommer i en heis på Romsås senter i Oslo.

Hendelsens skal ha skjedd rundt klokka halv ett.

- Fornærmede kunne ikke si så mye, han husket lite. Han hadde smerter i kroppen og var omtåket, og ble kjørt til sykehus, sa operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Tor Jøkling, til Dagbladet.

Politiet har så langt svært lite å gå på, men det skal være godt videoovervåkningsutstyr i heisen.

- Søndag kan vi forhåpentligvis hente ut bilder og se både hendelsen, alvorlighetsgraden og hvem som sto bak, sa Jøkling til NTB.

Hendelsene

Natt til lørdag registrerte politiet opptil 20 voldshendelser, hvorav noen av disse involverte grupperinger som utførte tilsynelatende uprovosert vold. Natt til søndag registrert politiet liknende hendelser.

En 15-åring varslet politiet om at han hadde blitt ranet av opptil ti ungdommer på Bøler. Mens en mann i 20-åra varslet om at han var blitt utsatt for uprovosert vold på Vinderen.

Mange av gjerningspersonene blir beskrevet som unge menn med minoritetsbakgrunn. Politiet ikke utelukke at det kan ha vært samme gjerningspersoner ved flere av tilfellene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media