DØMT: Den amerikanske sektlederen Warren Jeffs er dømt for seksuelle overgrep mot to barn. Foto: AP Photo/Trent Nelson/SCANPIX
DØMT: Den amerikanske sektlederen Warren Jeffs er dømt for seksuelle overgrep mot to barn. Foto: AP Photo/Trent Nelson/SCANPIXVis mer

Kalte barneovergrep for «åndelige ekteskap»

Sektleder Warren Jeffs dømt til livstid for grove seksuelle overgrep mot to jenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeffs ble kjent skyldig i overgrepene forrige uke og fikk fengselsdommen opplest tirsdag.

Juryen, som besto av ti kvinner og to menn, drøftet saken i mindre enn én time før de ga ham 99 års fengsel for den ene tiltalen og 20 år for den andre. Det var den maksimale straffen for begge tiltalene.

55-åringen ledet en mormonsk utbrytersekt og var tiltalt for å ha inngått det han kalte «åndelige ekteskap» med to jenter på 12 og 14 år. De to jentene ble utsatt for grove seksuelle overgrep ved sektlederens gård i Texas.

Sektlederen fikk barn med den eldste av de to jentene, og det finnes båndopptak av at forteller tenåringsjenter at Gud kom til å avvise dem om de motsatte seg hans seksuelle framstøt.

Sekten, som antas å ha 10 000 tilhengere, praktiserer også flerkoneri, og en egen rettssak hvor Warren Jeffs er tiltalt for brudd på bigamiloven i Texas er i vente.

Selv mener den 55 år gamle sektlederen at rettssakene krenker hans religiøse rettigheter.

(NTB)