Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kalte Devold milliardsprekken

Major måtte beklage uttalelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Modum (NTB): Foran 240 HV-soldater skal major Tom Ellingsen flere ganger ha omtalt forsvarsminister Kristin Krohn Devold (H) som «milliardsprekken».

Ifølge Drammens Tidende ble seansen på Modum i Buskerud fredag i forrige uke så pinlig at områdesjef Einar Tandberg Reistad i Modum HV måtte beklage majorens utsagn da soldatene hadde oppstilling før øvelsen ble avsluttet.

- Jeg kan bekrefte at jeg fant uttalelsene upassende. Jeg gjorde klart overfor mine soldater at majorens omtale av landets forsvarsminister ikke er dekkende for det Modum HV står for, og at vi ikke skal omtale landets fremste forsvarspolitiker på en slik måte, sier Tandberg Reistad til avisen.

Det var under en HV-samling på Gimle grendehus i Modum i Buskerud at uttalelsene falt. Major Tom Ellingsen representerte HV06 og skulle blant annet rekruttere soldater til HVs nye innsatsstyrke. Flere ganger skal majoren ha forsøkt å latterliggjøre forsvarsministeren.

- Hvis det er noen som tror at det er hun «milliardsprekken», som vi kaller henne, som styrer forsvaret, så er det feil, skal ha vært blant uttalelsene han kom med.

Forsvarsminister Kristin Krohn Devold vil ikke kommentere saken. Hun er også tidligere blitt utsatt for sexsjikane av personer i Forsvaret og uttalte den gang at hun ikke brydde seg om sjikanen.

I desember i fjor omtalte Adresseavisen.no Celina Middelfart som milliardsprekken etter bruddet med Ole Robert Reitan. Redaktør i Adresseavisen Gunnar Flikke beklaget tittelen i etterkant og fjernet den fra nettet etter at Dagbladet.no tok kontakt.

<B>MINISTER:</B> Major måtte beklage sin omtale av Forsvarsminister Kristin Krohn Devold.