Kalte dommere for kjeltringpakk

HAMAR (NTB): «Kjeltringpakk, helvetes justismorder. Jeg skal komme og tenne på huset ditt». Det skal være blant utsagnene en hevngjerrig gudbrandsdøl skal ha framsatt mot flere dommere. Nå er han tiltalt for trusler og sjikane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette skriver avisa GD i dag. En sorenskriver ble spyttet i ansiktet, mensandre dommere og deres familier skal til stadighet ha blitt truet og sjikanert på det groveste.

 «Terroristen» selv var som sunket i jorda og unnlot å møte i retten da straffesaken mot ham ble avsluttet i Nord-Gudbrandsdal herredsrett i dag.

  - Jeg anslår at jeg har hatt flere hundre telefonoppringninger fra mannen i løpet av ett år, sier sorenskriver Knut Sandvik.

  Hans pensjonerte dommer-kollega Håkon Wiker har også mottatt en rekke telefoner fra tiltalte, og så ingen annen utvei enn å anmelde mannen etter serien av sjikanøse og truende samtaler.

Spyttet på

Sorenskriver Elling Follestad hevdet i retten at han ble så sterkt plaget av mannen at han ved en anledning måtte be om politiassistanse under en sivilsak tiltalte var part i. Før denne saken skal sorenskriveren ha blitt spyttet i ansiktet og klemt handa til en politimann i vinduet på sin egen bil.

Forsvunnet

Tiltalebeslutningen mot mannen består av til sammen 19 hoved- og underpunkter. Før rettssaken startet i herredsretten i går, forsøkte politiet forgjeves å oppspore tiltalte. Det forelå en viss mistanke om at han ikke hadde til hensikt å møte i retten.

  Herredsretten kom likevel enstemmig til at vilkårene var til stede for å behandle straffesaken i tiltaltes fravær. Dom faller senere.

  Dommere NTB har snakket med mener saken fra Gudbrandsdalen er ekstrem, og at trusler og sjikane mot dommerstanden her i landet ikke oppleves som noe problem.