Laleh Shahravesh arrestert i Dubai

Kalte eksmannen «en idiot» og den nye kona «en hest». Pågrepet i Dubai

- Jeg er livredd.

I DUBAI: Laleh Shahravesh (til høyre) ble pågrepet i Dubai etter noen gamle Facebook-innlegg. Her med datteren Paris. Foto: Detained in Dubai
I DUBAI: Laleh Shahravesh (til høyre) ble pågrepet i Dubai etter noen gamle Facebook-innlegg. Her med datteren Paris. Foto: Detained in DubaiVis mer

«Jeg håper du forsvinner under jorda, din idiot. Faen ta deg. Du forlot meg for denne hesten.» «Du giftet deg med en hest, din idiot.»

Dette er to setninger publisert på Facebook i 2016, som gjør at Laleh Shahravesh (55) nå er i trøbbel. Det skriver britiske ITV.

Da eksmannen giftet seg på nytt bare måneder etter skilsmissen, ble hun nemlig svært opprørt, og fikk utløp for sinnet på Facebook.

Ifølge The Independent kan disse uttalelsene nå gjøre at Shahravesh må sone to år i fengsel i Dubai, samt betale en bot på 50 000 pund - en drøy halv million kroner.

- Jeg er livredd

Eksmannen, hvis navn er Pedro Manuel Coreia Dos Santos, døde av et hjerteinfarkt i mars i år, skriver avisa. Han døde i Dubai, der han de siste åra bodde sammen med sin nye kone.

Men da Shahravesh skulle delta i begravelsen sammen med sin 14 år gamle datter Paris, ble begge arrestert. Det på grunn av nevnte Facebook-kommentarer.

I Dubai er det nemlig slik at loven sier at en Facebook-kommentar postet før personen besøker landet, kan gi bot eller fengsel. Det kommer selvfølgelig an på innholdet. I dette tilfellet er det fordi hun hånet sin nå avdøde eksmann.

Passet hennes skal ha blitt konfiskert, og dattera måtte dra tilbake til Storbritannia alene.

- Jeg får ikke forlate Dubai. Jeg har vært i retten en gang, der jeg ikke fikk lov til å forsvare meg. Jeg er livredd. Jeg klarer ikke å spise eller sove. Jeg har gått ned to størrelser på grunn av stresset. Dattera mi gråter seg i søvn hver kveld, sier 55-åringen i en uttalelse via Detained in Dubai.

Ber om løslatelse

Det er Radha Stirling ved nevnte organisasjon som representerer Shahravesh.

- Ikke bare har jenta mistet en far, men på vei til å ta et siste farvel, så endte hun opp på en politistasjon, og må nå klare seg uten mora si, sier Stirling til The Independent.

Ifølge henne holder dattera nå på å forfatte et brev til Sjeik Mohammed bin Rashid al Maktoum, som er statsminister og visepresident i De forente arabiske emirater, samt hersker i Dubai.

Der skal hun be om at mora løslates, skriver BBC.

- Vi bistår en britisk kvinne og hennes familie på grunn av en pågripelse i De forente arabiske emirater. Vi er i kontakt med landets administrasjon angående saken, sier britisk UD til The Independent.

Shahravesh var for øvrig gift med Dos Santos i 18 år, og mot slutten bodde de i Dubai. Da hun og dattera flyttet hjem, skal han ha blitt igjen. Shahravesh skal ha blitt overrasket da hun fikk høre nyheten om at han hadde giftet seg via Facebook, bare måneder etter skilsmissen.