Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kalte Frp onde i kirketale

Carl I. Hagen var en av lytterne da rofessor Per Fugelli skjelte ut Frp under NRK-gudstjeneste i Vålerenga kirke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Professoren i sosialmedisin var i dag invitert av sogneprest Einar Gelius til å tale i Vålerenga kirke på 1. mai. Gudstjenesten ble direktesendt på NRK P1.

I sin tale gikk Fugelli hardt ut mot Frp\'s innvandrings- og sosialpolitikk. Han mener partiet har en «ond dagsorden», og at de andre partiene på Stortinget er feige.- Jeg hadde nær sagt, herregud, hva er det som ulmer i den norske folkesjela når én av tre gir dette partiet sin stemme. Hva er det som ulmer i den norske folkesjela når de andre partiene er så feige at de lar Frp sette den onde dagsorden, sa Fugelli.

Ikke overrasket

Carl I. Hagen satt i bilen på vei til en avtale da han hørte Fugelli skjelle ut partiet hans over radioen. Hagen sier han ikke ble overrasket over utspillet.

- Synspunktene hans er velkjente, og at en professor deler sine synspunkter og fordommer overfor et politisk parti og avslører sin egen dumhet, og at han ikke følger med i den virkelige verden, det er jo mer hans problem enn vårt, sier Hagen til NRK P1s «Her og nå».

Sogneprest Gelius sier at han har forsøkt å invitere Siv Jensen til kirken flere ganger uten å lykkes. Men etter Fugellis frontalangrep i dag, takket Carl I. Hagen ja til invitasjonen om å komme til Vålerenga kirke.

- Jeg skal ikke gå over streken, det kan du være sikker på, sier Hagen. 

- Gikk for langt

DIREKTE PÅ RADIO: Mange lyttere reagerte da professor Per Fugelli kalte Frp for onde i dagens radiogudstjeneste på NRK P1. Foto: SCANPIX
DIREKTE PÅ RADIO: Mange lyttere reagerte da professor Per Fugelli kalte Frp for onde i dagens radiogudstjeneste på NRK P1. Foto: SCANPIX Vis mer

Sogneprest Gelius, som selv er kjent for kontroversielle utspill og er tidligere statssekretær for Arbeiderpartiet, synes Fugelli gikk for langt.

- Jeg sensurerer ikke de jeg inviterer. Men jeg syntes Fugelli gikk langt i dag. Det er ikke nødvendig å gå til angrep mot ett bestemt politisk parti, sa han til NRKs «Her og nå» i dag.

Frp-lederen mener det var fornuftig av Gelius å beklage.

- Det setter jeg pris på. Jeg synes det ville være trist om Den norske kirke skulle bli partipolitisk.

NRK P1 fikk mange reaksjoner fra lytterne, og vurderer nå å innføre rutiner for kontroll av innholdet i gudstjenesten de sender på radio.

- Innholdsansvaret har Den norske kirke. Vi overfører et arrangement som foregår i regi av dem. Det fratar ikke NRK redaktøransvaret for innholdet, sier P1-sjef Tommy Hansen til NRK.no.

- Overtramp

Siv Jensen, parlamentarisk leder i Frp, sier til VG Nett at hun reagerer på talen.

Kalte Frp onde i kirketale

- Kirken er en arena som samler folk for sin tro, på tvers av partipolitisk og sosial tilhørighet. Kirken bør være en arena fri for denne type politiske ytringer. Det er spesielt at Fugelli ikke selv ser hvilket overtramp han begår, sier Jensen.

Fugelli tar ikke selvkritikk.

- Jeg er stolt over det jeg gjorde, og ville gjort det på nytt. Det er viktig å navngi fienden, jeg vil ikke bare snakke om verdier i det tomme, abstrakte rom, sier han.

- FUGELLI FØLGER IKKE MED I DEN VIRKELIGE VERDEN: Carl I. Hagen lar seg ikke affisere av professor Per Fugellis utspill.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling