- Kalte ikke Diana et ludder

Det er prins Philip som blir beskyldt for å ha vært ute og slengt med leppene igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en venn av den avdøde prinsessen som påstår at dronningens ektemann har kalt Diana et ludder og en hore. Ordene han brukte skal ifølge vennen være «harlot» og «trollop». Dronningens ektemann er kjent for sin løsmunnethet og tørrvittigheter som ofte kommer helt galt ut.

Nå rykker Buckingham Palace ut og tilbakeviser anklagene ifølge AP.

Benekter hore-ryktene

Slottet benekter i en pressemelding påstandene som har blitt framsatt av healer Simone Simmons. Diana skal ha vist henne brev fra Philip der prinsen kalte Diana et ludder.

- Prins Philip ønsker å klargjøre at han aldri har brukt de fornærmende ordene som mediene skriver om. Han var heller ikke kort og ufølsom i det han skrev, heter det i meldingen, som var godkjent av prinsen selv.

- Han ser på beskyldningene om at han brukte slike nedsettende ord som en grov forvrengning av forholdet han hadde til sin svigerdatter, og dessuten sårende for hans barnebarn.

Simmons uttalelser kom i de britiske avisene søndag for to uker siden. Dianas butler ble sitert på at han bekreftet at brevene eksisterte.

I Daily Mirror nektet Burrell å trekke tilbake dette.

- Jeg vet hvor såret Diana ble av disse brevene, sa Burrell.

Blant de verste brevene hun fikk

Prinsessen påståtte anstrengte forhold til sine svigerforeldre ble diskutert aktivt i britiske medier også før hennes død 31. august 1997. Spekulasjonene fikk bensin på bålet etter at Burrell-saken eksploderte for noen uker siden.

Simmons, som skal ha vært en nær venn som prinsessen betrodde seg til, ble sitert på at brevene ble sendt etter separasjonen fra Charles i 1992. Hun sa også at dette var blant de verste brevene Diana noen sinne hadde mottatt.

- Hun mottok dødstrusler som var skrevet mildere enn dette brevet, sa Simmons til Mail on Sunday

I følge dagens pressemelding har prins Philip motvillig bestemt seg for at disse påstandene ikke kan stå ubesvart.

Han hevder at han begynte å skrive til Diana i juni 1992 som «et vennlig forsøk på å løse mange av familieproblemene som ledet til den offiselle separasjonen i desember det året».

Prinsen sier han har kopier av alle sine brev til Diana, men han ønsker ikke å offentliggjøre dem fordi de er av privat karakter.

<B>TILBAKEVISER:</B> I en pressemelding i dag tilbakeviser prins Philip at han har kalt Diana for en hore.