Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kalte lobbyistene horer

Den nye New York-guvernøren høstet rå latter på pressekonferanse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Påtroppende New York-guvernør David Paterson møtte torsdag pressen i delstatshovedstaden Albany.

- Jeg vil gjøre mitt beste for å gjenreise folks tillit til styresmaktene, lovet Paterson, som skriver historie ved både å være statens første svarte og første blinde guvernør.

Horekjøp 

Pressekonferansen var viseguvernørens første møte med pressen etter at det ble klart at Eliot Spitzer trekker seg etter å ha blitt avslørt som horekunde.

 
Et av spørsmålene Paterson måtte svare på var da også om han noen gang hadde besøkt prostituerte.

- Bare lobbyistene, svarte den påtroppende guvernøren, til høylytt latter fra frammøtte journalister og byråkrater.


Ukjent

Formelt overtar David Paterson stillingen som guvernør på mandag. For de fleste av innbyggerne i New York er han relativt ukjent. Politisk skal han ligge litt til venstre for guvernøren han tar over for.

image: Kalte lobbyistene horer

Som de fleste av demokratene i New York er han i mot dødsstraff, for selvbestemt abort og homofiles rett til å gifte seg. Han er også positiv til stamcelleforsking. Ifølge CNN mistet han synet da han var bare tre måneder gammel på grunn av en øyeinfeksjon. Han er såkalt «juridisk blind», det vil si så svaksynt at han er definert som blind, og kan bare se litt, på det ene øyet.

Vant til utfordringer

På pressekonferansen sa han at han ville fullføre mange av Spitzers politiske visjoner som å blåse liv i økonomien og senke eiendomsskatten.

Han fortalte også at han som afroamerikaner og svaksynt har møtt mange utfordringer. Utfordringer han mener har gjort ham forberedt også til guvernøroppgaven.

- Det er en skremmende oppgave. Jeg har hatt mange av dem, og jeg ser fram til å forsøke å leve opp til det som er forventet av meg, sa Paterson på pressekonferansen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media