- Kalte meg «svarting» og skallet meg med hodet

Hissig bilist sloss med bussjåfør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En krangel i trafikken endte i et blodig basketak ved Lillestrøm bussterminal mandag ettermiddag. En bilist ble så sint da en bussjåfør ikke overholdt vikeplikten, at han ventet på sjåføren med knyttede never på endeholdeplassen, skriver Romerikes Blad.

- Bussjåføren skrek til mannen, før begge begynte å slåss. Det var et skikkelig basketak, og bussjåføren satte seg på bilisten, som til slutt løp unna mens det rant blod av ansiktet hans, sier et vitne til Romerikes Blad.

- Selvforsvar

Det var flere passasjerer om bord i bussen, og en av passasjerene uttaler at han aldri har sett noe lignende. Angrepet skjedde ikke langt fra jernbanestasjonen, der det oppholdt seg mye folk.

Da avisa tok kontakt med bussjåføren, forklarte han at angrepet skjedde i selvforsvar.

- Bilisten fulgte etter meg fra Strømmen, og han viste fingeren da han kjørte forbi. Han ventet på meg på bussholdeplassen, kalte meg «svarting» og skallet meg med hodet, forteller sjåføren.

Redd for våpenbruk

Sjåføren beklager at det endte med slåsskamp, men forklarer at han var redd for at den hissige bilisten hadde med seg kniv eller andre våpen.

BLODSPOR PÅ ASFALTEN: Slåsskampen mellom bussjåføren og bilisten endte med at bilisten ble slått til blods. FOTO: TANJA IRÉN BERG/ROMERIKES BLAD
BLODSPOR PÅ ASFALTEN: Slåsskampen mellom bussjåføren og bilisten endte med at bilisten ble slått til blods. FOTO: TANJA IRÉN BERG/ROMERIKES BLAD Vis mer

Driftsleder Harald Langstad i Norgesbuss Lillestrøm, bekrefter at forholdet er registrert.

- Vi har mottatt en henvendelse fra en av våre sjåfører om en voldsepisode, som vi følger opp internt, sier han.

Langstad vil ikke kommentere hvorvidt bussjåføren vil bli tatt ut av trafikk, eller om forholdet blir anmeldt.

ANGREPET PÅ BUSSTERMINAL: Den sinte bilisten ventet på bussjåføren på Lillestrøm bussterminal.