Kalte Romsås for en getto

I beste sendetid på NRK kalte programleder Knut Olsen bydel Romsås i Oslo for en getto. Nå legger han seg langflat og beklager uttalelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er grønt og frodig mellom de høye blokkene i Ravnkollen borettslag på Romsås. Fra verandaen til Glenn Are Andersen i 2. etasje ser man norske og flerkulturelle barn leke side om side i lekekassa.

- Jeg måtte le da jeg hørte uttalelsene på TV. Hvis Romsås er en getto, da er hele byen en getto, sier Andersen.

- En sleiv

Selv om Knut Olsen allerede dagen etter beklaget ordbruken, har bydelsutvalget på Romsås kommet med et enstemmig vedtak der de ber om en offentlig unnskyldning fra NRK.

- Det var en sleiv! Jeg har lagt meg helt flat. Dette var en feil beskrivelse, sier Olsen om de famøse ordene, som falt i det direktesendte folkemøtet om innvandring fra Oslo tirsdag 2. september.

- Det passer ikke å kalle Romsås en getto. Det vet jeg jo. Den uttalelsen passer bedre på noen bydeler i Europa, sier Olsen, som håper å bli tilgitt.

Men på Romsås er de ikke helt ferdige med saken. «Bydelens befolkning har oppfattet Olsens uttalelse som ren sjikane, og dette har stemplet bydelen som slumområde over hele landet,» heter det i vedtaket fra arbeidsutvalget i bydelen datert 15. september.

Selv har Glenn Are Andersen bodd i bydelen i hele sitt liv, og synes en beklagelse er på sin plass.

- Det ble sikkert sagt for å piske opp stemningen i studio, men det er viktig at det ikke blir brukt som nok et negativt Romsås-stempel, sier han.

Slått og sparket

Problemet på Romsås er en gjeng. Det fikk Unni Friis Skogstad smertelig erfare da hun ble slått ned og sparket av en gjeng med 14- 16-åringer i sin egen hage.

Selv var Skogstad gjest i det direktesendte folkemøtet på NRK hvor Knut Olsen «sleivet», som han kaller det selv. Men hun synes bydelsutvalget burde bruke tida på annet enn å kreve unnskyldning fra NRK.

- Det er unødvendig å henge seg opp i et enkelt ord. Det vi nå må ta tak i er de problemene vi har, og ikke bare være opptatt av fasaden, sier Skogstad.

- Måtte reagere

Medlem i arbeidsutvalget Tove Lagerquist fra Høyre synes slett ikke dette er en fillesak.

- Det var så sterkt sagt. Uttalelsen passer seg ikke i det hele tatt. Vi måtte reagere, sier Lagerquist.

- Men Knut Olsen beklaget jo i lokalavisa dagen etter?

- Det holder ikke. Måten han ble referert på, var ikke klar nok. En bedre unnskyldning er på sin plass, svarer Høyre-politikeren.

LEGGER SEG FLAT: Knut Olsen, programleder i NRK.<!--/BTEK1-->
FORNØYD MED ROMSÅS: - Jeg måtte le da jeg hørte uttalelsene på TV, sier Glenn Are Andersen (27), som er godt fornøyd med livet på Romsås.