FIKK HATMELDINGER: Sahfana M. Alis Frafjord-bunad med tilhørende hijab utløste et skred av hatmeldinger og rasisme. Nå anmelder en av avsenderne bak hatmeldingene en drapstrussel han har fått for sine skriverier. Foto: Privat
FIKK HATMELDINGER: Sahfana M. Alis Frafjord-bunad med tilhørende hijab utløste et skred av hatmeldinger og rasisme. Nå anmelder en av avsenderne bak hatmeldingene en drapstrussel han har fått for sine skriverier. Foto: PrivatVis mer

Kalte Sahfana «muslimsvin». Har selv fått drapstrusler

Mann i 60-åra går til politiet. Står inne for hatmeldingene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sahfana M. Alis nye Frafjord-bunad med hijab utløste et skred av hatmeldinger og rasisme. Nå forteller en mann i 60-åra, som står bak en av de groveste hatmeldingene, at han selv har mottatt drapstrusler, som han akter å anmelde.

DRAPSTRUSSEL: Dette er en av meldingene mannen i 60-åra har fått med truende innhold. Facebook-profilen til avsenderen tilhører en gutt i 16-årsalderen. Skjermbilde: Privat
DRAPSTRUSSEL: Dette er en av meldingene mannen i 60-åra har fått med truende innhold. Facebook-profilen til avsenderen tilhører en gutt i 16-årsalderen. Skjermbilde: Privat Vis mer

- Jeg har fått dato for når jeg skal skytes og knivstikkes, sier mannen, en bussjåfør fra Akershus, til Dagbladet.

«Muslimsvin» og «røy»

Selv står han bak denne meldingen, som ble postet i en nå slettet tråd på anti-islamske Merete Hodnes Facebook-vegg:

«Du er faan ikke norsk jævla Muslimsvin. Kommer aldri til å bli det heller. Fuck you. Pell deg hjem.»

Han har også kalt Ali for «røya».

Mannen forteller at han søndag fikk flere meldinger, som bl.a. lød slik:

«Skal sende hele Oslo på deg, skal ødelegge deg. Alle rasistiske fitter som deg fortjener ikke å leve, jævla soldiers of odin bonde. Skal faen meg skyte deg om jeg ser deg hører du?»

- Ikke greit

Sahfana M. Ali, som er profilert Arbeiderparti-politiker i Stavanger, sier hun tar avstand fra at mannen som skrev hatmeldinger mot henne, nå selv får trusler.

HATMELDING: Mannen i 60-åra skrev denne meldingen til Sahfana M. Ali på anti-islamske Merete Hodnes Facebook-vegg. Han står inne for innholdet. Faksimile: Facebook
HATMELDING: Mannen i 60-åra skrev denne meldingen til Sahfana M. Ali på anti-islamske Merete Hodnes Facebook-vegg. Han står inne for innholdet. Faksimile: Facebook Vis mer

- Det er ikke greit i det hele tatt. Nå må folk roe seg helt ned, det er tydeligvis ekstremister på begge sider, sier hun til Dagbladet.

Hun ser truslene som en måte å ta loven i egne hender på.

- Det må folk slutte med. Vi har et politivesen og et rettssystem folk stoler på, sier 37-åringen.

Mindreårig gutt

Dagbladet har fått oversendt skjermbilder av truslene mot mannen i 60-åra. Av bildene går det fram at profilen bak meldingene tilhører en gutt i 16-årsalderen.

- Alderen spiller ingen rolle, jeg anmelder uansett, sier mannen.

- Står du ved det du skrev til Sahfana M. Ali?

STRIDENS KJERNE: Hijaben Embla Bunader har sydd til å matche Sahfana M. Alis Frafjord-bunad, står i sentrum for hatmeldingene og truslene. Foto: Privat
STRIDENS KJERNE: Hijaben Embla Bunader har sydd til å matche Sahfana M. Alis Frafjord-bunad, står i sentrum for hatmeldingene og truslene. Foto: Privat Vis mer

- Jeg skrev «jævla muslimsvin» og «røya». Det er ikke straffbart å skrive «muslim», og røy er en fugl - dette er overhodet ikke på samme nivå som truslene mot meg, sier mannen i 60-åra.

Han framholder at det heller ikke er straffbart å skrive «svarting» og «neger», og viser til at han på nettet har lest om negerboller.

- «Muslimsvin» slipper jeg glatt unna med, sier han.

- Ikke rasist

- Er du rasist?

- Nei. Men hvis det ikke bedrer seg, er det ikke lenge til.

- Hva sikter du til?

- Jeg mener den muslimske innvandringen. 25 % er vettuge, mens resten er noen forbanna apekatter.

Mannen i 60-åra er av oppfatningen at ti av ti tilfeller av grov vold og voldtekt i Oslo begås av utlendinger. Han forteller at han har hatt negative opplevelser med muslimer på jobb.

- Jeg har hatt våpentrusler på bussen. Og en gang ble jeg nesten angrepet. Det var en sånn.

«25 % er vettuge, mens resten er noen forbanna apekatter.» Mann i 60-åra, om muslimer i Norge

- Ville nektet folk i burka

Han opplyser at han er medlem av Facebook-gruppa til Stopp islamiseringen av Norge (Sian), men at han ikke er så aktiv i anti-islam-miljøet som Merete Hodne, som tidligere har markert seg ved å nekte å klippe kvinner i hijab i frisørsalongen på Jæren.

- Hvis jeg kunne, ville jeg ha nektet folk i burka å komme på bussen. Men det kan jeg jo ikke gjøre, av hensyn til jobben. En gang ble jeg kalt inn på teppet og ble bedt om å tenke over ting jeg sier.

Bussjåføren forklarer at han er redd for hva folk kan skjule under burkaen.

- Hva vet jeg? De kan ha ei bombe mellom beina.

Mannen sier han har et par muslimske venner.

ANMELDT: Dette manipulerte bildet av Sahfana M. Ali og bunaden ble lagt ut på Merete Hodnes Facebook-profil. Hun er nå anmeldt. Faksimile: Facebook
ANMELDT: Dette manipulerte bildet av Sahfana M. Ali og bunaden ble lagt ut på Merete Hodnes Facebook-profil. Hun er nå anmeldt. Faksimile: Facebook Vis mer

- Men de driter i hele jævla Koranen. De er imot islam og det Koranen forteller. Ikke som de som tar seg til rette i landet her.

«Shariabunad»

Merete Hodne, som er anmeldt for å poste et manipulert bilde av Sahfana M. Ali og bunaden på sin Facebook-profil, avviste å uttale seg til Dagbladet i går. I dag har hun imidlertid følgende skriftlige uttalelse:

- Shariabunad er hån mot norske verdier. De som laget denne, er enten uvitende om at hijab er shariaplagg, eller de bør boikottes passivt (ikke kjøpe der).

Hodne har oppfordret folk til å boikotte Embla Bunader, som har sydd Alis bunad og hijab. Hun er kjent for å være medlem av Sian og ha bånd til Pegida, og har gjentatte ganger kalt islam og muslimer for «ondskapen».

Sahfana M. Ali opplyser at den brede pressedekningen av saken, bl.a. i Dagbladet og Stavanger Aftenblad, som først omtalte hatmeldingene, har resultert i et stort antall støtteerklæringer.

- Det har haglet inn med meldinger på SMS og Facebook, jeg har ikke fått gått igjennom alt. Noen ringer også. Det er helt overveldende, sier Sahfana M. Ali.