- Kalte seg 12-åring i sex-chat for å forske

Den siktede tingrettsdommeren nekter for at han befølte jente (11) på toget. Hevder han forsker på seksualitet på nettet.

ENIGE TIL SLUTT: Politiadvokat Kari Kirkhorn ville egentlig ha tingrettsdommeren varetektsfengslet i to uker, men godtok rettens kjennelse om at han skulle løslates. Dermed fikk forsvareren til siktede, advokat Tor Erling Staff, det som han ville.
Foto: Morten Holm / Scanpix
ENIGE TIL SLUTT: Politiadvokat Kari Kirkhorn ville egentlig ha tingrettsdommeren varetektsfengslet i to uker, men godtok rettens kjennelse om at han skulle løslates. Dermed fikk forsvareren til siktede, advokat Tor Erling Staff, det som han ville. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den sexsiktede tingrettsdommeren i 60-åra fremstilles i dag for varetektsfengsling i Oslo tingrett.

Mannen nekter for at han fredag på vei hjem fra jobb, ved to anledninger befølte en jente (11) på toget til Holmlia. Han har bekreftet overfor politiet at det var fysisk kontakt, men at det ikke lå noe seksuelt bak.

Siktede har i sin politiforklaring sagt at det hele var et uhell.

Tingrettsdommeren er også siktet for å ha sex-chattet med mindreårige på internett. Dette begrunner han med forskning.

- Han bekrefter at han i forskningsøyemed benyttet chatting på internett, men at det ikke var seksuelt, sier advokat Tor Erling Staff, som forsvarer mannen, til Dagbladet.

Siktede har i sin politiforklaring sagt at han har benyttet åpne chattekanaler på nettet i forskningsøyemed. Han har sagt at han forsker på de kriminelles hjerne- og tenkemåter.

Mannen har overfor politiet innrømmet at han enkelte ganger har oppgitt på nettet å være helt nede i 12 år gammel da han logget seg inn. Dette har han forklart med at det måtte han for å kunne komme seg inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer