Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kalte seg «Dødsengelen»

Kimveer Gill (25) ga forvarsler om massedrap på nettet bare timer før han gikk amok i skolekorridorene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Gill var kledd i svart fra topp til tå da han i går skjøt og drepte 18 år gamle Anastasia De Sousa og skadet 19 andre elever og lærere ved Dawson College. Tilstanden er kritisk for minst seks av de skadde.

Full panikk

Ifølge øyenvitner kom den målbevisste mannen i går kjørende i sin svarte Pontiac Sunfire ved lunsjtider, parkerte, åpnet bagasjerommet og hentet minst ett gevær.

Så gikk han mot en av skolebyggets innganger mens han skjøt vilkårlig rundt seg. Minst én person ble skutt i skolegården, før Gill beveget seg inn bygningen, som var full av ungdommer.

Det brøt ut full panikk da elever og lærere flyktet fra geværmannen. Blodige tenåringer kollapset på gata utenfor, medelever kom stormende ut med hendene over hodet, og folk ble tråkket på i kaoset. Samtidig barrikaderte flere av elevene seg innendørs, og ventet så lenge som tre timer på at politiet skulle forsikre seg om at Gill var alene om skytingen.

Mobiltelefonsystemet brøt sammen i hele området på grunn av antallet utgående samtaler.

Ved en tilfeldighet hadde en politipatrulje blitt tilkalt til skolen i forbindelse med uavhengig narkorelatert utkalling, og de første tjenestemennene ankom stedet bare tre minutter etter skytingen startet, ifølge CBC News. 25-åringen havnet i skuddveksling med politiet og døde.

«Klar til aksjon»

image: Kalte seg «Dødsengelen»

Ifølge naboer som har uttalt seg til blant andre CBC Radio, bodde Kimveer Gill sammen med foreldrene sine og to søsken i Laval, en forstad til Montreal. Forøvrig baserer mediene seg nå på nettet for å danne seg et inntrykk av drapsmannen, som framstår som våpengal og svært mørk til sinns.

På goth-nettstadet «Vampirefreaks» kalte 25-åringen seg «Trench» og gjorde klart i profilen sin at «Dere vil bli kjent med ham som The Angel of Death».

Den nå avdøde mannen etterlot seg livsvisdom som «Arbeid suger, skole suger, hva ellers kan jeg si? Livet er som et dataspill, du er nødt til å dø en gang» og en rekke andre andre misantropiske slagord. Han framstilte følgende som sitt credo: «Lev raskt, dø ung, og etterlat deg et maltraktert lik».

Men de siste bildene han har lagt ut av seg selv knyttes enda mer direkte opp mot gårsdagens forbrytelser. Der viser han seg blant annet fram kledd i en svart, fotsid frakk, med et kraftig automatvåpen i hendene. Teksten til det siste bilder er «Ready for Action», mens en annen bildetekst ifølge Reuters kunngjorde at «hatet bobler inni meg».

De siste blogpostene på «Vampirefreaks» la han ut mindre enn to timer før han satte seg i bilen til Dawson College.

Gill skal ifølge blant andre BBC News angivelig også ha likt å spille det mildt sagt kontroversielle internettbaserte spillet «Super Columbine Massacre», som er basert på verdens mest kjente skoleskyting på en high scool i Colorado i 1999, der 13 ble drept.

Også påkledningen hans i går kan tyde på at han har vært inspirert av massakren. Mannen bak Montreal-skytingen kan også minne om Jeff Weise, som i mars i fjor skjøt og drepte ni mennesker, også han etter å ha lagt igjen urovekkende vardøger på nettet.

ELSKET VÅPEN: Basert på tekstene og bildenen Gill etterlot seg på nettet, framstår han som destruktiv og våpenfiksert. Foto: SCANPIX/AP/VAMPIREFREAKS.COM
ELSKET VÅPEN: Basert på tekstene og bildenen Gill etterlot seg på nettet, framstår han som destruktiv og våpenfiksert. Foto: SCANPIX/AP/VAMPIREFREAKS.COM Vis mer
<B>PANIKK</B>: Det oppsto fullt kaos da flere tusen elever flyktet i alle retninger for å unnslippe mannen med automatvåpen på Dawson College i går.
<B>MINNER OM COLUMBINE:</B> 25-åringen var kledd til forveksling likt de to tenåringene som massakrerte elever på Columbine High Scool i USA i 1999. Geværet han har i hendene er trolig automatvåpenet han brukte i går.
<B>MISANTROP:</B> Gill, som mange andre gothere, kunngjorde at han hatet verden.