Kalte Sharon krigsforbryter

Utenriksminister Jonas Gahr Støres nærmeste rådgiver Gry Larsen, ønsket å stille Ariel Sharon for krigsforbryterdomstolen. Fortsatt leder hun AUF som vil ha full boikott av Israel. Støre nekter å kommentere saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare SV som vil boikotte israelske varer. Utenriksminister Jonas Gahr Støres politiske rådgiver, Gry Larsen, er leder for en organisasjon som støtter boikott av Israel og mener at Ariel Sharon er en krigsforbryter.

Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon, AUF, har i mange år vært en del av Boikott Israel-kampanjen. I tillegg er de med i den internasjonale Riv Muren-kampanjen og er medlemmer i Fellesutvalget for Palestina.

AUF-leder Gry Larsen har tidligere uttalt at hun gjerne ville stilt Israels statsmininister Ariel Sharon for krigsforbryterdomstolen.

16. juni 2003 holdt Gry Larsen appell utenfor Stortinget under parolen «Still Ariel Sharon for krigsforbryterdomstolen». Daværende statsminister Kjell Magne Bondevik hadde invitert Israels statsminister til Molde, noe Larsen reagerte sterkt på.

-  Israel har okkupert Palestina, de har hovedansvar for konflikten. Bondevik bør være klar over at han har invitert en krigsforbryter, sa Larsen til Dagbladet da.

Israel utviste Larsen

I 2003 ble Larsen erklært som fiende av staten Israel. Da hun forsøkte å besøke Israel i 2003 ble hun stoppet på Ben Gurion-flyplassen i Tel Aviv. Etter langvarige avhør og undersøkelser av bagasjen, ble hun og en annen AUFer nektet innreise i Israel med begrunnelse at hun utgjorde en sikkerhetsrisiko.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer