Kalte sønnen Adolf Hitler, møtte i retten i naziuniform

Heath Campbell (40) vil ha tilbake foreldreretten til sin yngste sønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nynazisten Heath Campbell (40) mistet for tre år siden foreldreretten til barna Adolf Hitler (7), JoceLynn Aryan Nation (6) og Honzlynn Hinler (5). For to år siden ble Heinrich Hons (2) tatt fra ham og hans kone Deborah like etter fødselen.

I går troppet Campbell opp i en familiedomstol i New Jersey og krevde foreldreretten til Heinrich - iført full naziuniform og med Hitler-bart.

- Jeg skal fortelle dommeren at jeg elsker mine barn, og at jeg vil være en far, sa 40-åringen til NBC10.com.

40-åringen leder den nynazistiske grupperingen Hitler's Order og var ledsaget av et kvinnelig medlem - også hun uniformskledd.

Nekter for mishandling Han og nå fraseparerte Deborah mistet foreldreretten etter meldinger om mishandling. Selv hevder de at de aldri har utsatt barna for noe sånt, og at det må være de naziinspirerte navnene som må ligge bak. Embetsverket benekter at dette er tilfellet.

Ekteparet ble først kjent for offentligheten i 2008, etter at et lokalt supermarked nektet å skrive «Adolf Hitler Campbell» på sønnens bursdagskake. Heath og Deborah mente seg utsatt for diskriminering, og et annet supermarked etterkom etter hvert ønsket.

Men da hadde familien havnet i barnevernets søkelys. En etterforskning mot dem ledet først til at barna ble plassert i fosterhjem i 2009, dernest til at ekteparet mistet foreldreretten året etter, etter først å ha fått medhold av familiedomstolen.

I rettsreferat fra den gang kommer det fram at lille Adolf Hitler gjentatte ganger truet med å drepe folk.

Adoptert bort - Jeg har aldri mishandlet mine barn - jeg har bare gitt dem navn, sa Campbell til NBC10.com utenfor rettsbygningen i kommunen Flemington i går.

- I bunn og grunn sier de at jeg ikke har noen grunnlovsbestemte rett til å kjempe for mine barn, på grunn av min overbevisning og at jeg er nazist, sa den uniformskledde 40-åringen.

40-åringen fortalte at han ikke har sett de fire barna på to år, og at de tre eldste nå skal være bortadoptert til en annen familie. På spørsmål om hvorvidt han tror at å stille i naziuniform vil hjelpe hans sak, svarte han:

- Dersom de er gode dommere og gode mennesker, vil de se på innsida - ikke hva som er på utsida.

Rettsforhandlingene foregikk bak lukkede dører, og utfallet er ennå ikke kjent. Deborah har sagt fra seg foreldreretten til barna.

LYKKELIGERE TIDER: Familien Campbell i 2008. F.v. Heath, Adolf Hitler og Deborah. Foto: RICH SCHULTZ / AP / NTB SCANPIX
LYKKELIGERE TIDER: Familien Campbell i 2008. F.v. Heath, Adolf Hitler og Deborah. Foto: RICH SCHULTZ / AP / NTB SCANPIX Vis mer