SPARKEN, ANSATT, SPARKEN, ANSATT: Politimann og Frp-politiker Stein-Robin Kleven Bergh fra utenfor Kongsvinger fikk i dag tilbake jobben i politiet igjen etter at han har fått sparken to ganger for å blant annet å kalt Jens Stoltenberg et «krapyl» på Facebook. Foto: Privat
SPARKEN, ANSATT, SPARKEN, ANSATT: Politimann og Frp-politiker Stein-Robin Kleven Bergh fra utenfor Kongsvinger fikk i dag tilbake jobben i politiet igjen etter at han har fått sparken to ganger for å blant annet å kalt Jens Stoltenberg et «krapyl» på Facebook. Foto: PrivatVis mer

Kalte Stoltenberg et «krapyl». Nå har politimannen fått tilbake jobben igjen

- Jeg drar på jobben i morgen, sier Stein-Robin Bergh.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politibetjent og Frp-politiker Stein-Robin Kleven Bergh fikk sparken fra jobben i Hedmark politidistrikt tidligere i fjor høst etter å blant annet ha kalt Jens Stoltenberg et «krapyl» på Facebook.

Bergh fikk jobben tilbake igjen i begynnelsen av november etter at det viste seg å være formelle feil i oppsigelsen.

Senere samme måned fikk han på nytt sparken med umiddelbar virkning etter sine uttalelser på sosiale medier. Det bestemte Ansettelsesrådet for polititjenestemenn i Hedmark politidistrikt.

Endelig Nå melder Glomdalen.no at politimannen har fått politijobben tilbake igjen. Og det er ansettelsesrådet sentralt som har forkastet avskjedigelsen etter at Bergh anket.

- Nå reiser jeg til Charlottenberg og kjøper champagne, for der er det åpent til klokka åtte, sa Bergh til Glåmdalen tidligere i kveld.

Avisa skriver at dagens vedtak ikke kan påklages. I stedet for å gi mannen sparken, ga ansettelsesrådet mannen en skriftlig
tilrettevisning, skriver Glåmdalen.

Skal på jobb Da Dagbladet tok kontakt med Bergh i kveld hadde han vært i Sverige og sikra seg en flaske champagne.

- Jeg synes dette bør markeres med en liten feiring. Jeg ble veldig glad, sier Bergh til Dagbladet.

Han sier han vil møte opp på jobben i morgen.

- Jeg reiser en tur på jobben i morgen. Jeg har ikke vært på kontoret på åtte måneder og det er mye som må fikses, sier han, som sier han fått mange støtteerklæringer fra kolleger, men at de har kommet i det skjulte.

Frp-mannen sier han vil fortsette å ha meninger og at det kan hende de havner i sosiale medier.

- Jeg angrer ikke på det jeg skrev. Ytringsfriheten skal stå sterkt i Norge. Men det var bananspråk å kalle vår tidligere statsminister for et krapyl. Det var unødvendig og det gagner ingen å legge seg på det nivået. Jeg skal være mer saklig heretter, sier han.

Du må feire med måte nå da. Husk at det er jobb i morgen?

- Det er sant og det skal jeg gjøre, sier Bergh.