Vaksinemotstander:

Kalte vaksinerte «idioter» - nå er hun død

En populær QAnon-støttespiller med over 30 000 følgere på Facebook døde av covid-19 etter å ha sagt at bare «idioter» blir vaksinert.

DELTE BILDE: Cirsten Weldon delte dette bildet fra sykehussenga på sin Instagram-side like før hun døde. Foto: Cirsten Weldon/Instagram
DELTE BILDE: Cirsten Weldon delte dette bildet fra sykehussenga på sin Instagram-side like før hun døde. Foto: Cirsten Weldon/Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Cirsten Weldon var en ledende QAnon-promotør som oppfordret både sine følgere og fremmede hun passerte på gata til å ikke ta vaksine mot covid-19.

Torsdag 6. januar døde hun av covid-19, melder Daily Beast.

En politistasjonssjef har fortalt til avisa Ventura County Star at St. John's Hospital Camarillo mottok gjentatte trusler etter at Weldon døde.

QAnon er en kjent konspirasjonsteori og bevegelse basert på falske påstander fra anonyme «Q».

Faktasjekk-nettstedet Faktisk.no skriver QAnon tror at verden er styrt av djeveldyrkende barneovergripere, ser på Donald Trump som en messias-skikkelse, og bidrar til å spre feilinformasjon om coronaviruset.

Hevdet at vaksinen dreper

Cirsten Weldon, som gikk under navet «CirstenW», fortalte til tilhengerne at de ikke burde la seg vaksinere mot corona, fordi vaksinen ifølge henne var dødelig.

Weldon var kritisk mot helsemyndighetene som aktivt gjorde grep for å prøve å bremse pandemien. Hun omtalte blant annet smittevernekspert Anthony Fauci i svært kritiske ordelag, ifølge Daily Beast.

Det var i slutten av desember at Weldon begynte å få symptomer på covid-19

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer