Vaksinemotstander:

Kalte vaksinerte «idioter» - nå er hun død

En populær QAnon-støttespiller med over 30 000 følgere på Facebook døde av covid-19 etter å ha sagt at bare «idioter» blir vaksinert.

DELTE BILDE: Cirsten Weldon delte dette bildet fra sykehussenga på sin Instagram-side like før hun døde. Foto: Cirsten Weldon/Instagram
DELTE BILDE: Cirsten Weldon delte dette bildet fra sykehussenga på sin Instagram-side like før hun døde. Foto: Cirsten Weldon/Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Cirsten Weldon var en ledende QAnon-promotør som oppfordret både sine følgere og fremmede hun passerte på gata til å ikke ta vaksine mot covid-19.

Torsdag 6. januar døde hun av covid-19, melder Daily Beast.

En politistasjonssjef har fortalt til avisa Ventura County Star at St. John's Hospital Camarillo mottok gjentatte trusler etter at Weldon døde.

QAnon er en kjent konspirasjonsteori og bevegelse basert på falske påstander fra anonyme «Q».

Faktasjekk-nettstedet Faktisk.no skriver QAnon tror at verden er styrt av djeveldyrkende barneovergripere, ser på Donald Trump som en messias-skikkelse, og bidrar til å spre feilinformasjon om coronaviruset.

Hevdet at vaksinen dreper

Cirsten Weldon, som gikk under navet «CirstenW», fortalte til tilhengerne at de ikke burde la seg vaksinere mot corona, fordi vaksinen ifølge henne var dødelig.

Weldon var kritisk mot helsemyndighetene som aktivt gjorde grep for å prøve å bremse pandemien. Hun omtalte blant annet smittevernekspert Anthony Fauci i svært kritiske ordelag, ifølge Daily Beast.

Det var i slutten av desember at Weldon begynte å få symptomer på covid-19

Ble innlagt

Den siste videoen hun postet på Facebook, viser henne som hoster og sliter med å hente seg inn etterpå. I videoen klager hun over at hun var utslitt.

- God morgen, patrioter, jeg trodde ikke jeg skulle klare det. Jeg beklager. Jeg er utslitt og jeg er veldig svak og har ingen styrke. Jeg har ikke spist på fire dager, sier hun i videoen.

Bare tre dager etter at videoen ble lagt ut, ble hun innlagt på et sykehus i California.

Ville ikke innrømme hun var smittet

Fra sykehuset la hun ut bilder av seg selv på Instagram iført oksygenmaske, og hevdet at hun hadde en «bakteriell lungebetennelse».

Høy forekomst av resistente bakterier fører til dårligere prognoser for dem som får sekundære bakteriell lungebetennelser etter alvorlige virusinfeksjoner. Det gjelder særlig for de pasientene som havner i respirator.

ARRESTERT: Læreren ble arrestert etter hun satte det som angivelig var en covid-vaksine. Video: @PeiSzeCheng4NY. Reporter: Ivan Larsson . Vis mer

Dag Berild på infeksjonsmedisinsk avdeling på Institutt for klinisk medisin ved Universitetet i Oslo og OsloMet, har tidligere fortalt til Forkning.no at mange land sliter med resistente bakterier.

- Hvis du har fått mye antibiotikabehandling, øker risikoen for å pådra deg resistente bakterier og en annerledes bakterieflora. I teorien er faren derfor større for at disse pasientene får problemer ved en corona-infeksjon, men vi har fortsatt sparsomt med data på dette. Jeg kan likevel si generelt: Dødeligheten ved resistente bakterier er høyere enn ved ikke-resistente bakterier.

Weldon er en av flere konservative vaksinemotstandere som har dødd av covid-19 under pandemien, inkludert Phil Valentine, Marc Bernier, Doug Kuzma og Pressley Stutts.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer