Kalte Willoch rasist på Tabloid

Det var først etter sending at debatten fikk høy temperatur.

RASIST? Kåre Willoch ble kalt rasist og jødehater av Mona Levin etter sending. Foto:  Berit Roald / SCANPIX
RASIST? Kåre Willoch ble kalt rasist og jødehater av Mona Levin etter sending. Foto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det var først etter at kveldens Tabloid på TV 2 var slutt det virkelig ble temperatur i studio. Etter at sendingen var over kalte forfatteren og skribenten Mona Levin Kåre Willoch for en rasist og jødehater.

Hun tok for seg et innlegg skrevet av SV-politiker Inga Marte Thorkildsen som hadde brukt Kåre Willoch som kilde. Levin trakk fram Willochs syn på utnevnelsen av stabssjefen til USAs kommende president Barack Obama. Han mente at utnevnelsen av en stabssjef med jødisk bakgrunn ville føre til en mer Israel-vennlig politikk fra USAs side, skriver TV 2 på sine sider.

Thorkildsen var til stede under kveldens debatt hvor temaet var antisemittisme i Norge. Hun spurte Levin om hun virkelig mente at Willoch var en rasist.

- Ja, det er han og det har han bevist. Du finner ikke én jøde i Norge som ikke mener det samme, svarte Levin. Både Thorkildsen, Torstein Dahle og Abid Q Raja tok Willoch i forsvar og startet en diskusjon med Levin.

- Du kan ikke kalle Willoch for rasist og antisemitt fordi han har tatt til orde mot Israels krigføring og undertrykkelse av palestinerne. Det er en så drøy påstand at jeg rett og slett ber deg om å trekke det tilbake, sa Abid Q. Raja.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer