Kalte Willoch rasist på Tabloid

Det var først etter sending at debatten fikk høy temperatur.

RASIST? Kåre Willoch ble kalt rasist og jødehater av Mona Levin etter sending. Foto:  Berit Roald / SCANPIX
RASIST? Kåre Willoch ble kalt rasist og jødehater av Mona Levin etter sending. Foto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det var først etter at kveldens Tabloid på TV 2 var slutt det virkelig ble temperatur i studio. Etter at sendingen var over kalte forfatteren og skribenten Mona Levin Kåre Willoch for en rasist og jødehater.

Hun tok for seg et innlegg skrevet av SV-politiker Inga Marte Thorkildsen som hadde brukt Kåre Willoch som kilde. Levin trakk fram Willochs syn på utnevnelsen av stabssjefen til USAs kommende president Barack Obama. Han mente at utnevnelsen av en stabssjef med jødisk bakgrunn ville føre til en mer Israel-vennlig politikk fra USAs side, skriver TV 2 på sine sider.

Thorkildsen var til stede under kveldens debatt hvor temaet var antisemittisme i Norge. Hun spurte Levin om hun virkelig mente at Willoch var en rasist.

- Ja, det er han og det har han bevist. Du finner ikke én jøde i Norge som ikke mener det samme, svarte Levin.
Både Thorkildsen, Torstein Dahle og Abid Q Raja tok Willoch i forsvar og startet en diskusjon med Levin.

- Du kan ikke kalle Willoch for rasist og antisemitt fordi han har tatt til orde mot Israels krigføring og undertrykkelse av palestinerne. Det er en så drøy påstand at jeg rett og slett ber deg om å trekke det tilbake, sa Abid Q. Raja.

Levin nektet å trekke tilbake påstanden og mente Willoch bare har blitt verre og verre med årene.

- Han har holdt på i 20-30 år, og det har bare blitt mer og mer. Hatet lyser ut av øynene hans når han snakker om Israel, raste Levin.

KOM MED RASISTANKLAGE: Forfatteren og skribenten Mona Levin laget amper stemning etter kveldens Tabloid på TV 2. Arkivfoto: Scanpix
Foto: Knut Falch / SCANPIX
KOM MED RASISTANKLAGE: Forfatteren og skribenten Mona Levin laget amper stemning etter kveldens Tabloid på TV 2. Arkivfoto: Scanpix Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer