Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kalte Trump «uegnet som president». Torsdag inviterte Michelle Obama den nye førstedamen på te

Snakket om barneoppdragelse og ga Trump omvisning i Det hvite hus. 

ULIKE: De to damene har lite annet til felles enn at de har små barn og at ektemannen er president. Mens Michelle Obama var svært viktig i Hillary Clintons mislykkede presidentkampanje, har Melania Trump uttalt at hun foretrekker å være hjemme på Manhatten og passe på sønnen Barron. Foto: The White House
ULIKE: De to damene har lite annet til felles enn at de har små barn og at ektemannen er president. Mens Michelle Obama var svært viktig i Hillary Clintons mislykkede presidentkampanje, har Melania Trump uttalt at hun foretrekker å være hjemme på Manhatten og passe på sønnen Barron. Foto: The White House Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Michelle Obama videreførte en rar tradisjon da hun torsdag inviterte Melania Trump på te. Te-selskapet var de to damenes første møte noensinne, etter det som kan sies å ha vært en skitten valgkamp.

Donald Trump og hans kone ankom presidentboligen gjennom en bakdør, på et område på eiendommen som ikke er synlig for publikum, skriver CNN.

Ifølge tv-kanalen skal de to fruene ha snakket om barneoppdragelse, og Michelle Obama skal ha gitt Melania Trump en omvisning i den private delen av Det hvite hus, før de møtte den sittende presidenten og den neste presidenten i Det ovale kontor.

Kalte Trump et dårlig forbilde

TIL ANGREP: Michelle Obama angriper Donald Trumps påstand om at valget er arrangert Vis mer

Michelle Obama var svært viktig i Hillary Clintons mislykkede presidentkampanje. Hun reiste rundt i USA og sa blant annet at Donald Trump er et dårlig forbilde for amerikanske barn og en mann uegnet til å bli landets neste president.

Hun markerte seg tydelig da hun holdt en tale under demokratenes landsmøte der hun blant annet sa «When they go low, we go high'». I tiden etterpå har hun deltatt på flere arrangementer i Clintons valgkamp.

Enkelte hevder til og med at Obama var et av Clinton-kampanjens sterkeste kort, og at hun selv bør stille som presidentkandidat i 2020.

Plagierte Obama i tale

VIL FORHINDRE MOBBING: Under en en kampanjetale uttalte Melania Trump at hun blant annet vil jobbe mye med å forhindre mobbing på sosiale medier. Mange reagerer på dette ettersom ektemannen Donald gang på gang fremstår som et netttroll på Twitter. Video: CNN Vis mer

Melania Trump var mindre involvert i ektemannens kampanje. Hun har holdt få taler, og har uttalt at hun foretrekker å være hjemme på Manhatten og passe på sønnen Barron.

Hennes viktigste øyeblikk i ektemannens presidentvalgkamp var på republikanernes landsmøte, da holdt hun sin første tale til et stort amerikansk publikum.

Talen ble godt mottatt - inntil en journalist oppdaget at hun hadde plagiert flere setninger fra en tale nettopp Michelle Obama holdt i 2008. I etterkant forklarte Melania at hun er en stor beundrer av førstedamen.

Vil ta en tradisjonell førstedamerolle

For amerikanere flest er hun kjent som eksmodell og glamorøs smykkeselger på shopping-kanalen QVC. Hun skal visstnok beherske fem språk, slovensk, engelsk, fransk, tysk og serbisk. Trump, som opprinnelig er fra Slovenia, er den andre førstedamen gjennom historien som ikke er født i USA.

- Jeg vil være en talskvinne for kvinner og barn og bekjempe mobbing. Vår omgangsform har blitt for ondskapsfull og voldelig, svarte hun i forrige uke på et spørsmål om hvordan hun ser sin egen rolle i Det hvite hus, ifølge NTB.

Selv har Melania sagt at hun vil ta en tradisjonell førstedamerolle med Betty Ford og Jaqueline Kennedy som forbilder, skriver The Telegraph.

Lite til felles

De to damene har lite annet til felles enn at de har små barn og at ektemannen er president.

Ifølge The Washington Post, besøkte førstedamen og den tidligere modellen også Truman-balkongen, som vender ut mot plenen på sørsiden av huset, og representasjonsdelen av Det hvite hus, som ofte blir kalt «State Floor».

Michelle Obamas stab vil ikke gå ut med flere detaljer om møtet.

Trolig skal Melania Trump besøke Det hvite hus flere ganger før familien Trump kan flytte inn i presidentboligen. I overgangsperioden må hun møte staben for å diskutere alt fra interiør til hva slags såper og deodoranter familien foretrekker.

Samtidig skal Michelle Obama og familien pakke flyttelasset sitt, og flytte kun et par kilometer unna presidentresidensen.

Ikke alltid et hyggelig te-selskap

Mens møtet mellom Obama og Trump ser ut til å ha gått fredelig for seg, er ikke alltid te-selskapet mellom påtroppende og avtroppende førstedame er en like hyggelig affære, ifølge The Washington Post.

For eksempel hadde Betty Ford, kona til president Gerald Ford, ingen interesse av å møte Rosalynn Carter, kona til president Jimmy Carter, og måtte presses til å hilse på henne. Og Mamie Eisenhower inviterte ikke Jackie Kennedy på te i det hele tatt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!