Kalv med seks bein født i Vietnam

HANOI (NTB-AFP): En kalv med seks bein er kommet til verden i Vinh Long-provinsen i det sørlige Vietnam, skrev den vietnamesiske avisen Lao Dong i dag. Oksekalven var også utstyrt med to kjønnsorganer, het det i artikkelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et fotografi viste at kalven hadde to ekstra bein, som vokser ut av bakparten på dyrets høyre side og er omtrent halvparten så lange som de andre beina. Bonden som eier kalven sier at den virker frisk, og vokser og utvikler seg som andre kalver.

For en måned siden ble det født en kalv med dobbelt hode på en bondegård i den amerikanske delstaten Iowa. Denne kalven, som tiltrakk seg hundrevis av skuelystne, var imidlertid normalt utstyrt på andre områder, med fire bein og én hale.

Kalven så ut til å ha bare en hjerne, selv om den hadde to hoder. Dette mente veterinærer å kunne fastslå ettersom begge tungene beveget seg «i takt» når den slikket, og den viste tegn til problemer med å samordne synsinntrykkene fra de fire øynene.

I april ble det også født en kalv med seks bein i Rogaland. Seksbeinte Trulte spiste like mye som de andre lammene, og brukte de to ekstra beina - som var festet til skjelettet, men kortere enn de fire vanlige - som en slags «støttehjul».

(NTB)