Kambodsja ber om hjelp til å løse grensekonflikt

Håper at FN og naboland i Sørøst-Asia kan gripe inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kambodsja ber FN og naboland i Sørøst-Asia om å gripe inn for å løse en grensekonflikt med Thailand.

Utenriksminister Hor Namhong ba i dag Singapore om å opprette en regional ministergruppe for å bidra til å finne en fredelig løsning og unngå militær konfrontasjon.

Samtidig ba Kambodsja FNs sikkerhetsråd møtes for å finne en løsning i overensstemmelse med folkeretten.

Appellene kommer etter at direkte forhandlinger mellom Kambodsja og Thailand om den ukelange krisen mislyktes.

Utenriksministrene fra de to landene skal likevel møtes senere tirsdag på den regionale organisasjonen ASEANs møte i Singapore med Singapores utenriksminister George Yeo som megler.

Uenigheten om den fem kvadratkilometer store flekken på grensa der ruinen av et gammelt tempel ligger, utviklet seg til en alvorlig konflikt tidligere denne uka etter at UNESCO åpnet for å sette tempelet på verdensarvlisten.

Over 4 000 soldater fra begge sider er sendt til området, der nasjonalistiske thailandske demonstranter også har samlet seg for å kreve at tempelet legges under Thailand.

(NTB)

SER INGEN LØSNING: Kambodsjanske soldater poserer utenfor Preah Vihea i grenseområdet mellom Thailand og Kambodsja. Foto: REUTERS/SCANPIX
SER INGEN LØSNING: Kambodsjanske soldater poserer utenfor Preah Vihea i grenseområdet mellom Thailand og Kambodsja. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer