Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Kamelen» fengslet etter ran med pepperspray og kniv

Artisten «Kamelen» (27) som onsdag ble pågrepet og siktet for ran og trusler, ble i fredag fengslet i fire uker, blant annet for å verne samfunnet.

SIKTET: Artisten «Kamelen» ble onsdag pågrepet og siktet for ran og trusler. Han nekter straffskyld, opplyser hans forsvarer til Dagbladet. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet
SIKTET: Artisten «Kamelen» ble onsdag pågrepet og siktet for ran og trusler. Han nekter straffskyld, opplyser hans forsvarer til Dagbladet. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet Vis mer

Artisten Marcus Kabelo Møll Mosele, bedre kjent under artistnavnet «Kamelen», ble onsdag pågrepet og siktet for ran og trusler.

Han ble framstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett, som besluttet å fengsle ham i fire uker etter et ran som skal ha blitt begått med pepperspray og knivtrusler i Bergen mandag. Han er også siktet for tilfeller av trusler.

- Handlingene er alvorlige og viser at siktede – til tross for tidligere domfellelser, fortsetter å begå straffbare handlinger. Retten finner på denne bakgrunn at det foreligger en klar sannsynlighetsovervekt for at siktede vil begå nye straffbare handlinger dersom han løslates, skriver Bergen tingrett.

Overfor Dagbladet forteller hans forsvarer, advokat Kathrine Liland, at artisten nekter straffskyld.

- Han kjenner seg ikke igjen i anklagene. Han begjærer seg løslatt, og vi venter nå på kjennelsen, sier Liland til Dagbladet.

I kjennelsen heter det at «Kamelen» må avlyse planlagte konserter, men retten ga ikke det avgjørende vekt.

- Fare for nye lovbrudd

Forsvareren opplyser at klienten møtte til fengslingsmøte i Bergen tingrett klokka 12.45 fredag.

Det var Bergens Tidende som omtalte saken først. Mosele ble pågrepet onsdag for et ran med to fornærmede mandag. Politiet rykket ut til ranet, og avhørte to fornærmede. Etterforskningen førte til pågripelsen.

Politiet ville ikke fengsle 27-åringen på bakgrunn av bevisforspillelsesfare, slik som er vanlig i kriminalsaker. I stedet fikk de medhold i å pågripe hip-hop-artisten, som er dømt hele fem ganger mellom 2012 og 2019, på bakgrunn av gjentakelsesfare.

- Vi mener at han kan begå nye straffbare handlinger. Det er begrunnet i en straffehistorikk og en ny siktelse som politiet mener illustrerer en for lav terskel for å begå nye straffbare handlinger, sier politiadvokat Jørgen Henriksen til Dagbladet, som fikk medhold.

Verne samfunnet

Ingen andre er pågrepet i komplekset. Henriksen sier at det er et spesielt fengslingsvilkår.

- Det skal brukes med varsomhet, og det er vanskelig å fengsle noen i preventiv arrest, i noen tilfeller - når politiet mener det må til - så gjøres det.

- Man ser på historikk i forhold til hva som beviselig er gjort tidligere, livsstiutasjonen og andre ting som kan skje. Vi mener det her er påkrevd for å forhindre nye straffbere handlinger. Det er en terskel som er overskredet, og vi mener fengsling er påkrevd for å verne samfunnet og tilfeldige ofre, sier han.

Dagbladet har også vært i kontakt med manager for «Kamelen», Leo Ajkic, som sier at han ikke vil kommentere saken.

Hans forsvarer Kathrine Liland, sier videre til BT.

- Han synes dette er vanskelig, siden han er et forbilde for ungdom,

Tidligere straffdømt

Det er ikke første gang at rapartisten er i klammeri med politiet.

Sommeren 2015 skulle han inn for å sone en samledom for en rekke voldsepisoder i Bergen, men Mosele rømte fra varetektsfengsling ved å hoppe over murene til politistasjonen.

I løpet av månedene han var på rømmen, spilte han inn musikk, lagde musikkvideo, spilte konserter og lot seg intervjue av media.

- Angrer

Det har han tidligere fortalt at han angrer på til Dagbladet.

- Jeg forstår at folk ble forbanna, og jeg var lettet da jeg ble tatt. Det var slitsomt å holde på sånn. Noen av intervjuene på den tida angrer jeg også på, for de ble gjort samtidig som jeg var på et dårlig sted i livet, sa han til Dagbladet den gang.

Til slutt ble rapperen dømt, men i mars 2017 slapp han ut av fengsel etter å ha sonet 20 måneder for vold.

- Jeg skal aldri tilbake i fengsel. Det er målet, men man vet vel aldri, sa Mosele til Dagbladet etter at han slapp ut av fengsel.

Livet blir film

Seinest torsdag skrev Dagbladet at rapperens liv nå blir til en film. I løpet av året kommer den dokumentaren «Si ingenting».

- Vi har fått en unik tilgang, og skal vise livet hans for det det er, uten sensur. Så får folk gjøre seg opp sin egen mening. Vi tar tak i fortida hans, for å forstå den han er i dag. Han er en spennende og karismatisk person, sa regissør Rolv Lyssand Bjørø til Dagbladet den gang.

Hele Norges coronakart