Knivdrapet i Bergen:

Kamelen sørger over drap på kompis: - Veldig snill fyr

Mann (28) døde etter å ha blitt knivstukket. Ti personer pågrepet.

Mannen (28) som ble knivdrept på Danmarks plass i Bergen fredag kveld, tilhørte hip hop-miljøet i byen. Rapperen Kamelen (bildet) kjente avdøde. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet
Mannen (28) som ble knivdrept på Danmarks plass i Bergen fredag kveld, tilhørte hip hop-miljøet i byen. Rapperen Kamelen (bildet) kjente avdøde. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En 28 år gammel mann ble i går kveld knidrept under et masseslagsmål like utenfor en Circle K-bensinstasjon i Bergen.

Én person er siktet for drapshandlingen. Ni andre personer er pågrepet og siktet for kroppskrenkelse.

Den drepte tilhørte hip hop-miljøet i Bergen, som nå er i sorg.

«Vi kommer til å savne deg, bro. Vi kommer til å holde det ekte for deg, aldri glemme den energien du hadde og påførte andre», skriver venner av den avdøde på Instagram, ifølge Bergens Tidende (BT).

- Veldig snill fyr

Én av musikerne som sørger over drapet, er rapperen Marcus Møll Mosele. Han er bedre kjent under artistnavnet Kamelen.

- Det er veldig synd det som skjedde med ham. Han var en veldig snill fyr. Alltid blid og glad, sier Kamelen til BT.

En annen musikervenn, som overfor BT ønsker å være anonym, sier:

- Jeg ble sjokkert da jeg leste om drapet. Jeg fikk umiddelbart en dårlig følelse og når jeg fikk vite hvem som døde, ble jeg kvalm, sier en annen rapper som ønsker å være anonym.

Melding om slagsmål

Det var i går kveld klokka 21.30 at politiet fikk en melding om at det pågikk et slagsmål ved Circle K på Danmarks plass i Bergen.

28-åringen ble ført til akuttmottaket på Haukeland sykehus, hvor han ifølge politiet ble erklært død klokka 22.22.

Dødsårsaken synes å være flere stikk i overkroppen, og avdøde skal obduseres mandag, opplyste politiet på en pressekonferanse tidligere i dag.

Det er overvåkningskameraer på stedet, der politiet har tatt beslag i opptakene. Politiet har brukt både overvåkningsbildene og vitnebeskrivelser til å ta ut siktelsen.

- Bildene viser viser slagsmål og deler av det som la grunnlaget for drapssiktelsen mot en person, sa politiadvokat Trond Eide.

Den drapssiktede mannen er ennå ikke avhørt. Han er jevnaldrende med drapsofferet, og samtlige av de pågrepne er født på 90-tallet. De fleste er norske statsborgere med utenlandsk opprinnelse, ifølge politiet.

Politiet opplyser at det kan bli aktuelt med flere pågripelser i saken.

Flere vitner

En mann i midten av 30-årene ble vitne til slåsskampen da han skulle fylle luft i dekkene sine på bensinstasjonen.

- Jeg så to menn som sto der. Først trodde jeg de tullet, men så oppfattet jeg at det var alvor. De var ganske hissige. Jeg oppfattet at den ene slo den andre. Det gikk vel cirka et halvt sekund, så oppdaget jeg at den ene hadde en kniv i hånden, sier mannen til Bergensavisen.

Han forteller videre at den ene mannen plutselig segnet om. Vitnet tok seg raskt bort til offeret, som hadde blitt knivstukket i brystet. Mannen ringte deretter ambulansen, og kort tid senere var nødetatene på stedet.

Mannen beskriver kniven som en såkalt Rambo-kniv på rundt 12–15 centimeter.

To personer som jobbet på bensinstasjonen, var også vitne til dramatikken, og de ble sterkt preget av hendelsen, skriver NRK. Stasjonen har videoovervåking, og politiet har sikret seg videomateriale.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer