BLE MAT: Kamelen som den franske presidenten, François Hollande, fikk i gave i Timbuktu i Mali endte sine dager som mat. Foto:  Julien Tack/ABACAPRESS.COM
BLE MAT: Kamelen som den franske presidenten, François Hollande, fikk i gave i Timbuktu i Mali endte sine dager som mat. Foto: Julien Tack/ABACAPRESS.COMVis mer

Kamelen til den franske presidenten spist opp i Mali

François Hollande tok ikke med kamelen hjem til Paris - så den endte sine dager som middagsmat. Nå får han ny.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Frankrikes president, François Hollande, kom på besøk til Mali fikk han en kamel som takk for den franske invasjonen. Men nå er kamelen spist opp av den familien som skulle passe den.

President François Hollande kom på besøk til Timbuktu 2. februar, bare noen dager etter at franske styrker hadde befridd byen fra de islamske hellige krigerne som hadde herjet der og som truet med å underlegge seg hele landet. Folk i gatene i Timbuktu hyllet gjesten som en helt. Fra Malis regjering fikk han en levende kamel som takk for hjelpen.

Opprørsk Hollande og hans rådgivere tenkte først på å frakte kamelen til Frankrike og bosette den i en dyrehage. Presidenten forsøkte å klappe og stryke dyret, men fant ut at kamelen var opprørsk og ikke lot seg kose med. Da spøkte han med å ta den med til Paris for å bruke den som framkomstmiddel i den brutale trafikken.

Hollande fant det best å vente litt før han ville avgjøre kamelens skjebne. I påvente av en avgjørelse i valg av varig oppholdssted, satte han kamelen i forpleining hos en malisk familie i Timbuktu.

Dårlige nyheter Forsvarsminister Jean-Yves Le Drian fikk i oppdrag å rapportere om kamelens ve og vel til Hollande på hvert regjeringsmøte. For noen dager siden måtte Le Drian personlig meddele presidenten at kamelen er død. Dette hadde de franske troppene i Mali opplyst til Forsvarsdepartementet i Paris. Kamelen var spist opp av den familien som hadde passet den, melder det franske ukebladet Valeurs Actuelles.

Finere kamel - Så snart vi fikk vite dette erstattet vi den døde kamelen med en større og vakrere kamel, sier en talsperson for Malis regjering til nyhetsbyrået Reuters.

- Den nye kamelen skal sendes rett til Paris. Vi er skamfulle over det inntrufne. Det var ei gave som ikke fortjente et endelikt som dette, beklager Malis regjering.

HELTEMOTTAKELSE: Noen tusen mennesker hadde samlet seg i gatene i Timbuktu for å ta imot president François Hollande fra Frankrike. Den franske helten fikk en kamel i gave fra Malis regjering. Foto: AP / Scanpix / Jerome Delay
HELTEMOTTAKELSE: Noen tusen mennesker hadde samlet seg i gatene i Timbuktu for å ta imot president François Hollande fra Frankrike. Den franske helten fikk en kamel i gave fra Malis regjering. Foto: AP / Scanpix / Jerome Delay Vis mer