Kameler skal gi flyktninger arbeid

Flyktningtjenesten i Løten søker UDI om støtte til innkjøp av kamelene. - De savner melken, forklarer avdelingsleder Irene Stenseth.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Går det slik flyktningtjenesten i Løten vil, kan du i løpet av året komme til å se mange kameler i Løten kommune på Hedmark, melder Hamar Arbeiderblad.

Flyktningtjenesten har nemlig søkt Utlendingsdirektoratet (UDI) om nærmere én million kroner til å starte kameldrift. Håpet er at kamelene vil sysselsette flyktningene i kommunen.

- Mange har spurt meg om jeg er blitt gal, sier Wenche Irene Stenseth til Dagbladet.no. Hun er initiativtaker og avdelingsleder ved flyktningtjenesten i Løten.

- Savner kamelmelk

Stenseth forklarer hvordan de kom på den originale ideen med å få kameler til Hedmark.

-Vi har mange flyktninger med en annen realkompetanse enn vi er vant til i Norge. Mange av dem har levd som nomader, og de har sagt rett ut at de savner melken, sier Stenseth.

Kamelmelk skal ifølge de som kjenner til den, ha en svært karakteristisk smak. Et typisk enten så liker du det eller så liker du det ikke-produkt, forklarer Stenseth. Men kamelmelk er ikke det eneste produktet de håper skal gi avkastning.

- Vi håper å kunne selge skinn, kjøtt og ull fra kamelene. Dessuten tror jeg kameldrift vil bidra positivt til turistnæringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer