Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kamera solgt for 10,3 millioner kroner

Prisrekord for Leica-prototype.

LYSFANGERJUVEL: Denne prototypen på et Leica-kamera fra 1923 ble solgt for 10,3 millioner kroner under en auksjon i Wien. Foto: EPA/WESTLICHT AUCTION / SCANPIX
LYSFANGERJUVEL: Denne prototypen på et Leica-kamera fra 1923 ble solgt for 10,3 millioner kroner under en auksjon i Wien. Foto: EPA/WESTLICHT AUCTION / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kameraet var et av rundt 25 prototyper som ble laget i 1923, to år før den legendariske kameramodellen fra tyske Leitz kom for salg.

WestLicht Gallery i Wien anslo på forhånd verdien av kameraet til mellom 2,7 og 3,5 millioner kroner, men budrunden tok raskt av.

Tilslaget ble til slutt på hele 10,3 millioner kroner, og kjøperen var en privat samler i Asia som ønsket å være anonym.

De forrige prisrekorden for et kamera ble satt i 2010 da en samler betale 5,7 millioner kroner for et eksemplar av verdens første kommersielt produserte kamera, en fransk daguerreotype som bar oppfinnerens signatur.

(NTB)