Kameraene ikke sjekket

Politiet har ikke gransket videofilmene som kan gi svar på om den siktede 40-åringen forteller sannheten eller lyver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siktede 40-åringen har forklart politiet at han ankom Oslo S. klokka 07.55 om morgenen, noen minutter før det smalt i et boligområde i Drammen.

Videokameraer på jernbanestasjonen kan gi svar på hans bevegelser, men etterforskerne skal så langt ikke ha innhentet det viktige bevismaterialet. Berit Urianstad, driftsleder på Oslo S for eiendomsforvalteren Celexa sier at det er 300 kameraer i området.

- Vi har 300 kameraer på de aller fleste perrongene og i slusene opp fra perrongene, men det er ingen garanti for at en spesiell person er fanget opp av kameraene. Det er mye folk på perrongen, og kameraene dekker ikke alle togets utganger. Men dersom en person er fanget opp av kameraene, har vi opptakene. Vi lagrer opptakene i sju dager.

Hun er ikke kjent med at politiet har henvendt seg for å granske videoopptakene.

- Jeg har ikke hørt om det, og det ville jeg visst, sier Urianstad til Dagbladet.

Lokk på etterforskningen

Politiet i Søndre Buskerud har lagt fullstendig lokk på etterforskningen. Politiadvokat Monica Hanø vil ikke kommentere noe som helst rundt etterforskningen.

- Alle de nødvendige etterforskningsmessige skritt vil bli foretatt. Jeg kan ikke si noe om videokameraer, sier Hanø.

Den siktede 40-åringen har gitt en detaljert forklaring om hva han gjorde kvelden før eksplosjonen og om morgenen da det smalt i et boligområde i Drammen.

Dagbladet får fra flere kilder bekreftet innholdet i 40-åringens forklaring:

  • Han hevder at han dro ut etter 21-nyhetene torsdag kveld. 40-åringen sier han gikk tur med hunden og sjekket lufta i bildekkene på en Hydro Texaco-stasjon. Eksmannens problem er at lufttrykksmåleren på bensinstasjonen ikke har virket på to uker. Han sier videre at han la seg en halv time etter midnatt.

    - Tur med hunden


  • 40-åringen sier han sto opp klokka 06.00. - Jeg tok deretter en dusj og gikk tur med hunden, hevder 40-åringen, som sier at han møtte en nabo. Dette skjedde litt over en time før bilen eksploderte. Eksmannens problem er at naboen sier at han ikke møtte 40-åringen denne morgenen.
  • 40-åringen sier han tok toget fra Drammen klokka 07.13, og at toget ankom Oslo S 07.55. Han sier videre at han var på jobb et par minutter etter klokka 08.00.

    Etterforskerne jobber nå med å innhente elektroniske spor som kan avkrefte eller bekrefte eksmannens forklaring.

    40-åringen er varetektsfengslet i fire uker. I dag vil lagmannsretten trolig avgjøre om han fortsatt skal sitte fengslet. Mannen sitter isolert, og bruker dagene til å se på Eurosport og sove.

PÅ FILM: Etterforskerne har ikke gransket overvåkingskameraer på Oslo Sentralstasjon. Personene på bildet har ikke noe med saken å gjøre.