Kamerakvinnen som sparka ned flyktninger: - Det klikka for meg

Beklager seg i åpent brev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Tirsdag kveld denne uka tok flere hundre flyktninger seg gjennom sperringene i Ungarn, og forsøkte etter beste evne å rømme fra politiet.

På stedet var det også en rekke journalister og reportere, og én av dem havnet i negativt fokus da hun ble filmet mens hun sparka ned en mannlig flyktning med et barn i armene.

Kvinnen var ungarske Petra László, som raskt fikk samme behandling som hun ga flyktningene - sparken.

I et brev til avisa Magyar Nemzet, skriver László at hun har vært i sjokk siden tirsdagens hendelse, og benekter at det handla om rasisme.

- Kameraet gikk, og hundrevis av flyktninger brøt seg gjennom sperringene. En av dem kom løpende mot meg, og jeg ble redd, skriver hun.

- Fortjener ikke drapstruslene László skriver at noe bare klikka for henne, at hun trodde hun ble angrepet og ville forsvare seg selv.

- Det er vanskelig å ta gode avgjørelser når folk er i panikk.

Den nå arbeidsløse kvinnen la til at hun er villig til å ta ansvar for det hun har gjort, men skriver at hun ikke er en hjerteløs person, rasist eller barnesparkende kamerakvinne.

- Jeg fortjener ikke den politiske heksejakta mot meg, ei heller drapstruslene, skriver hun i brevet, og legger til at hun bare er en arbeidsløs mor til små barn, som har tatt en dårlig avgjørelse.

- Jeg er dypt lei meg. 

Torsdag sa den ungarske påtalemyndigheten at det er opprettet en straffesak mot kvinnen.

SPARKA NED: Mannen på flukt med et barn ble sparka ned av kamerakvinnen Petra László, tirsdag kveld. Foto: REUTERS/Marko Djurica
SPARKA NED: Mannen på flukt med et barn ble sparka ned av kamerakvinnen Petra László, tirsdag kveld. Foto: REUTERS/Marko Djurica Vis mer