Kamerakvinnen som sparka ned flyktninger: - Det klikka for meg

Beklager seg i åpent brev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Tirsdag kveld denne uka tok flere hundre flyktninger seg gjennom sperringene i Ungarn, og forsøkte etter beste evne å rømme fra politiet.

På stedet var det også en rekke journalister og reportere, og én av dem havnet i negativt fokus da hun ble filmet mens hun sparka ned en mannlig flyktning med et barn i armene.

Kvinnen var ungarske Petra László, som raskt fikk samme behandling som hun ga flyktningene - sparken.

I et brev til avisa Magyar Nemzet, skriver László at hun har vært i sjokk siden tirsdagens hendelse, og benekter at det handla om rasisme.

- Kameraet gikk, og hundrevis av flyktninger brøt seg gjennom sperringene. En av dem kom løpende mot meg, og jeg ble redd, skriver hun.

- Fortjener ikke drapstruslene László skriver at noe bare klikka for henne, at hun trodde hun ble angrepet og ville forsvare seg selv.

- Det er vanskelig å ta gode avgjørelser når folk er i panikk.

Den nå arbeidsløse kvinnen la til at hun er villig til å ta ansvar for det hun har gjort, men skriver at hun ikke er en hjerteløs person, rasist eller barnesparkende kamerakvinne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer